Travel trends: cele mai cool camere de hotel de sub apă Travel trends: cele mai cool camere de hotel de sub apă
Cum ar fi să te trezeşti dimineaţa, să priveşti pe fereastră, iar singurul lucru dintre tine şi sute de peşti multicolori care înoată în... Travel trends: cele mai cool camere de hotel de sub apă
mantaCum ar fi să te trezeşti dimineaţa, să priveşti pe fereastră, iar singurul lucru dintre tine şi sute de peşti multicolori care înoată în cea mai limpede apă a mării să fie o bucată de sticlă?

Camerele de hotel construite sub nivelul mării sau chiar porţiunile întregi din hotel scufundate reprezintă unul dintre cele mai noi, unice şi interesante trenduri în travel şi una dintre cele mai tari atracţii pentru turiştii pasionaţi de inedit şi de ce nu, de senzaţii tari.

Echipa Gadget&Trends Magazine îşi arată câteva dintre cele mai cool camere de hotel în care te poţi bucura de tot luxul unui resort de 5 stele şi de o aventură subacvatică.

The Manta Resort

Unde: Pemba, Tanzania

Un resort chic care duce explorarea subacvatică un pas mai departe. Aflată în Oceanul Indian, Pemba este de multă vreme una dintre cele mai atractive insule din arhipelagul Zanzibar pentru pasionaţii de scufundări. Cea mai cool cameră a resortului este la 4 metri sub apă şi la circa 200 de metri de mal, în una dintre zonele cu cea mai limpede apă şi cu un fabulos recif de corali. Structura plutitoare este un design al artistului suedez Mikael Genberg, cel care a realizat şi Utter Inn din Lacul Malaren.

Jules’ Undersea Lodge

Unde: Key Largo, Florida

Veteranul hotelurilor subacvatice, Jules’ a fost deschis în 1986 (iniţial, acesta a funcţionat ca laborator de cercetare al vieţii marine). Dacă vi se pare interesant şi vă tentează să vă petreceţi o noapte în cel mai vechi apartament de acest gen, trebuie să ştiţi că accesul în camere (aflate la 10 metri sub nivelul mării) se face pe sub apă, aşa că experienţa în scufundări este un must.

Hydropolis Underwater Hotel&Resort Dubai

Unde: Dubai, Emiratele Arabe Unite

Cine ar fi putut ridica cel mai ambiţios proiect de lux de acest gen? Evident, şeicii din Dubai, tot cei care au construit o insulă artificială în formă de palmier. Construit la 20 de metri sub nivelul mării, Hydropolis ar trebui să fie primul resort aflat în întregime sub apă. Deşi deschiderea oficială a proiectului a fost amânată din nou la începutul lui 2013 pentru o dată nedefinită, costul aproximativ al resortului s-ar ridica la peste o jumătate de miliard de dolari.

Utter Inn

Unde: Västerås, Suedia

O locaţie rustică, dar inedită, Utter Inn este construit pe lacul Malaren. La suprafaţă, hotelul este ridicat în stilul clasic al unei case suedeze, cu un acoperiş în formă de A, cu roşu şi alb. Pentru a ajunge în cameră, aflată la 3 metri sub punte, oaspeţii trebuie să coboare o scară. Cei interesaţi de Utter Inn, au acces, de asemenea, la o barcă pentru excursiile pe lac.

Poseidon Undersea Resort

Unde: Fiji

Se spune că peste 15.000 de persoane şi-au trecut numele pe o listă de aşteptare pentru a fi notificaţi imediat ce resortul îşi deschide porţile. Programat pentru a fi inaugurat în 2008, resortul exclusivist de cinci stele care va avea 25 de camere sub apă, este încă în lucru. Odată finalizat, va avea o librărie subacvatică, un teren de golf şi unul de tenis, ambele, de asemenea, la peste 12 metri sub apă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.