Sarbatorile de iarna mi-au oferit ocazia de a testa, din nou, un TV de la Sharp. Si pentru ca totul fie totul frumos, echipa...
Sharp (5)Sarbatorile de iarna mi-au oferit ocazia de a testa, din nou, un TV de la Sharp. Si pentru ca totul fie totul frumos, echipa Sharp mi-a oferit pentru zile bune un smart TV 3D LC60LE857E. Vorbim aici de un adevarat  “gigant” de 152 cm. Iar sintagma “cinema la tine acasa” s-a potrivit perfect!

Urcat pe scari, cu greu, cele 4 etaje , gigantul TV si-a aratat adevarata fata imediat dupa ce ne-am tras sufletul. La inceput i-am admirat designul oferit de rama din aluminiu, foarte subtire. Montat in living, dupa doar 10 minute de la sosire, Sharp-ul si-a aratat inca odata valoarea. Setat deja pentru reteaua de cablu, am observat doar culori vii si naturale, o luminozitate mare, un contrast pe masura si o textura a imaginii fina. Ai vrea sa fi parte din actiune.  Sunetul, la fel de impresionant datorita celor 2 difuzoare si a subwoofer-ului incorporat. L-am catalogat imediat: un cinematograf in adevaratul sens al cuvantului.

Nu a trecut prima zi si testasem deja si partea de 3D, una bine dezolvatata. Am vazut cateva filme Blu-ray 3D si am avut senzatia de sala de cinema. Adancimea imaginii foarte buna, iar display-ul de ultima generatie de la Sharp cu tehnologia Quattron, care ofera o definitie cu 33% mai buna decat panourile standard Full-HD, iti ofera acest confort. Zappand prin setari, am observat ca sunetul poate fi reglat ca intr-o sala de cinema.

Am trecut imediat apoi si la partea de navigare pe internet. Cu ajutorul USB-ului de wireless oferit in pachet m-am conectat la router si am putut deschide browser-ul de internet. Navigarea este una foarte usoara si destul de rapida. Incarcarea paginilor se face acceptabil. Am folosit, zi de zi,  YouTube si am vazut o serie de videoclipuri  HD fara intreruperi sau imagini pixelate.

In plus, pentru cei care detin un smartphone TV-ul le ofera posibilitatea de a reda videoclipurile de pe YouTube direct de pe telefon sau … tableta. Nu am ramas restanti  nici la partea de Smart. Cei de la Sharp au venit cu Aquos Net+ ce ofera o serie de aplicatii utile.

Televizorul in sine dispune de multe optiuni care incorporeaza, practice, toata tehnolgia pe care o avem in casa: laptop, tableta, media player, dvd player, receiver HD. Spun asta pentru ca televizorul este capabil sa faca multe lucruri  pe care le fac aceste dispozitive. Vine cu un media player incorporat si se pot rula fisiere media de pe USB sau HDD extern, posibilitate de navigare pe internet cu un browser asemanator Internet Explorer, Aquos Net+ care ofera aplicatii utile, tunner digital incorporat de tip DVB-T/T2/C/S/S2 ce permite receptionare posturilor HD.

Totodata, cele  4 porturi HDMI permit conectare unui laptop de generatie nou ce dispune de o iesire HDMI, si alte dispozitive care au aceasta mufa. Sharp-ul are si VGA pentru utilizatorii de laptopuri sau PC-uri de generatie mai veche, scart pentru dvd-uri mai vechi sau receiver SD. In plus, pentru cei care au console gen WII, tv-ul nu ii dezamageste deoarece are si conexiune RCA.

Cei de la Sharp s-au gandit si la persoanele care nu au timpul necesar pentru a viziona emisiunea preferata la ora difuzarii si au dat posibilitatea de a inregistra totul pe un HDD extern. Sa nu uit. Este  si Skype ready, adica puteti vorbi pe Skype prin achizitionare unei camere video speciale de la Sharp ce se conecteaza la TV prin USB. Rata de refresh este una de 800 Hz, ceea ce face miscarea naturala si fluenta fara a lasa umbre in fundal si sa faca vizionare unui film 3D sau emisiunii preferate o adevarata placere.

Cu unele mici lag-uri intre schimbatul prgramului nu am fost de accord. Probabil cu ultimee update-uri de soft aceasta asa-zisa problema se va rezolva. Pretul este unul pe masura, insa ofertele il pot face un TV accesibil pentru cineva care cauta sa il invidieze prietenii pentru calitatea imaginii si finetea designului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.