Susținute de întârzierea iernii, vânzările Sika AG au luat avânt în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013. Vânzările totale au crescut cu 9,4%...
sikaSusținute de întârzierea iernii, vânzările Sika AG au luat avânt în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013. Vânzările totale au crescut cu 9,4% în moneda locală, în anul financiar 2013. Raportat la rata de schimb valutar, vânzările au fost cu 6,5% mai mari, ajungând la 5,14 miliarde CHF. Această evoluție pozitivă se datorează, în mare parte, creșterii organice, integrarea rapidă a achizițiilor fiind, de asemenea, un factor cheie ce a contribuit la acest ritm de creștere.

5,9% din creșterea globală a vânzărilor raportate în anul financiar 2013 a fost atribuită creșterii organice, la care au contribuit toate regiunile, în timp ce creșterea vânzărilor raportate la achiziții s-a ridicat la 3,5%. Puterea francului elvețian a avut un efect negativ, de aproximativ 2,9%, asupra ratei de schimb. S-a putut observa însă o creștere cu 6,5% a vânzărilor în franci elvețieni. În condiţiile solicitante care predomină în numeroase piețe de desfacere, rezultatele obținute sunt mărturia unei strategii puternice de dezvoltare a Sika.

Regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) a raportat o creștere de 8,5% în 2013. Această tendință pozitivă a fost determinată, în principal, de creșterea organică înregistrată în Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu și Marea Britanie, precum și de noile achiziții.

Business-ul din regiunea Americii de Nord a evoluat considerabil în ultima parte a anului, rezultând o creștere de 2,3% a vânzărilor în 2013. În timp ce piața imobiliară rezidențială și-a revenit, nu s-a înregistrat niciun impact pozitiv din partea altor sectoare de construcții.

Dintre toate regiunile, America Latină a înregistrat cea mai mare creștere în 2013. În comparație cu anul precedent, vânzările au evoluat cu 15,1%, fiecare țară și piață din această regiune înregistrând creșteri substanțiale.

Cu o creștere peste medie, regiunea Asia/Pacific a înregistrat, de asemenea, o evoluție pozitivă a vânzărilor, de 12,5%. În timp ce țările OECD au raportat creșteri cu o singură cifră, China, India, Indonezia, Thailanda, Malaezia și Vietnam au înregistrat rate de creștere de două cifre.

Accelerarea afacerilor pe piețele emergente a dus la o creștere a vânzărilor de 17,2% în moneda locală și de 11,8% în franci elvețieni. Proporția vânzărilor generate de piețele emergente a crescut la 38% (anul trecut înregistrând 37%).

Prin intermediul investițiilor în piețele emergente, lansarea de noi produse, precum și prin achiziția de noi companii, Sika este pregătită să-și continue evoluția și în anul 2014. Acestea fiind spuse, oscilațiile semnificative ale valutei înregistrate în ultimele luni și procesul de integrare a noilor companii achiziționate prezintă o provocare în termeni de creștere a vânzărilor și a costurilor de achiziție.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.