Cinema City International NV și Cineworld Plc anunță propunerea de colaborare a celor două business-uri de cinema. La finalizarea tranzacției anunțată pentru luna martie,...
Imagine Cinema CityCinema City International NV și Cineworld Plc anunță propunerea de colaborare a celor două business-uri de cinema. La finalizarea tranzacției anunțată pentru luna martie, Cineworld va cumpăra în totalitate activitatea cinematografică a Cinema City la valoarea companiei estimată la 503 milioane de lire sterline, o parte a prețului urmând a fi platită în numerar și în acțiuni. Cinema City va deține 24.9% din acțiunile consolidate ale grupului Cineworld.

Moshe Greidinger va prelua conducerea grupului Cineworld în calitate de CEO, în timp ce Israel Greidinger va ocupa poziția COO al Cineworld. Cinema City își va păstra afacerile și activele imobiliare, care nu vor fi transferate noului grup format.  Colaborarea va fi realizată după aprobarea Adunărilor Generale ale ambelor companii și a Autorității Antimonopol din Polonia.

“După aproape 4 decenii de activitate în industria cinematografică, dezvoltând o afacere care și-a extins activitatea dintr-o singură țară în șapte țări, am descoperit în Cineworld o companie impresionantă cu o bună sinergie cu Cinema City. Împreună cu echipa de management extinsă, intenționez să profit de această oportunitate și să alătur două entități de același calibru, lideri de piață în țările lor de origine, astfel încât să aducem acest nou business, prin creștere continuă, inovație și dedicare, la cel mai înalt standard de experiență cinematografică,” a declarat Moshe (Mooky) Greidinger, CEO Cinema City International.

În urma asocierii cu Cineworld, va lua ființă al doilea cel mai mare operator de cinematografe din Europa, ocupând primele doua poziții în fiecare regiune de operare, inclusiv în Marea Britanie, unde compania deține poziția de lider cu o cotă de piață de 27,7%. După finalizarea tranzacției, grupul va deține 201 locații și 1852 de săli de cinematograf complet digitale.

Compania Cinema City International (organizată sub Cinema City Holding) a fost evaluată în cadrul asocierii la o valoare de aprox. 503 milioane de lire sterline, sumă care va fi plătită către Cinema City printr-un procent de 24,9% din acțiunile Cineworld Plc, după finalizarea acordului, și 272 milioane de lire sterline în cash (mai puțin suma care acoperă datoriile financiare ale Cinema City, care a fost estimate la valoare de 169 milioane de lire sterline).

Asocierea celor doua business-uri va fi finanțată de Cineworld prin emisiune de acțiuni și noi împrumuturi, iar Cinema City International nu își va putea vinde timp de 12 luni acțiunile dobândite și se așteaptă să fie acționar pe termen lung al Cineworld.

Cinema City și Cineworld vor rămâne listate la bursele de valori din Varșovia, respectiv din Londra, iar ca parte a tranzacției, toate datoriile  Cinema City vor fi plătite, compania estimând să își păstreze valoarea lichidităților la aprox 130 milioane Euro. Acționariatul Cinema City International va rămâne neschimbat, având ca acționar majoritar compania IT International Theatres.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.