A fi artist este echivalent cu a fi creativ şi a avea o viziune diferită faţă de a unui on normal. Poate de aceea...
williamA fi artist este echivalent cu a fi creativ şi a avea o viziune diferită faţă de a unui on normal. Poate de aceea nu ne mai miră faptul că tot mai multe companii din tehnologie mizează pe artişti cunoscuţi pentru a imprima o nouă direcţie de dezvoltare şi pentru a explora noi scenarii în care un produs ar putea fi folosit.

Cel mai nou exemplu este cel al rapperului will.i.am, liderul celebrei formaţii Black Eyed Peas. Acesta a fost cooptat de unul dintre cei mai mari producători de sisteme de printare 3D, 3D Systems, în funcţia de director de creaţie. “Sunt extrem de mândru să fiu oficial parte a echipei 3D Systems”, declara recent artistul pe Twitter.
Nu este singurul parteneriat de acest gen din industria de tehnologie. În toamna anului trecut, producătorul de echipamente IT Lenovo anunţa cooptarea în poziția de inginer de produs a actorului Ashton Kutcher, starul serialului de televiziune Two and a Half Men şi a filmului Jobs. Noul său job presupune lucrul alături de echipele de specialiști ai companiei din întreaga lume pentru a dezvolta și promova linia de tablete Yoga, oferind  expertiză și decizii referitoare la design, specificații, software și scenarii de utilizare.

După cum s-a prezentat la CES 2014 (3D Systems a lansat un scanner 3D pentru iPad, a anunţat un parteneriat cu Samsung pentru realizarea unor carcase pentru Note 3 custom made), mişcarea pare una benefică atât pentru rapper cât şi pentru companie. Până una alta, aşteptăm primele decizii de creaţie ale lui will.i.am.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.