Nici nu s-a terminat bine vacanţa de iarnă (chiar dacă sezonul de schi nu e nici pe departe ajuns la final), că începem să...
brazilia.getty imagesNici nu s-a terminat bine vacanţa de iarnă (chiar dacă sezonul de schi nu e nici pe departe ajuns la final), că începem să ne gândim la următoarele concedii şi destinaţii pe care ne-am dori să le vizităm în acest an. Şi cum un proverb românesc spune să-ţi faci vara sanie şi iarna car, ne-am hotărât să vă venim în ajutor, încă de la începutul anului, cu o listă de propuneri pentru zece destinaţii must see în vacanţa de vară (şi nu numai) din 2014.

Unele dintre ele vor atrage milioane de turişti prin găzduirea unor evenimente speciale (cum este exemplul Braziliei, organizatoarea Campionatului Mondial de Fotbal din acest an), altele abia încep să fie cunoscute de turişti. Ceea ce este important de reţinut este faptul că oricare dintre aceste zece destinaţii sunt printre cele mai cool ale momentului.

Brazilia:

Ochii tuturor vor fi aţintiţi în acest an pe cea mai mare putere economică din America Latină, ţara fiind gazda Campionatului Mondial de Fotbal. Însă magia Braziliei este dată de jungla şi plajele care se întind pe 8.000 de kilometri de coastă. În afară de staţiunile celebre (cum este exemplul Copacabanei), de carnavalul de la Rio şi de meciul de deschidere a Campionatului, dintre Anglia şi Italia, turiştii care vor să vadă Brazilia în acest an ar trebui să îşi facă timp ca să exploreze cea mai mare pădure tropicală a lumii – în inima junglei pot găsi Pousada Uacari, o cabană plutitoare.

Cape-TownCape Town, Africa de Sud:

Urmând tradiţia din Seoul şi Helsinki, Cape Town a fost desemnată în acest an drept Capitala Internaţională a Design-ului, oraşul având astfel oportunitatea de a arăta lumii întregi circa 450 de proiecte inovative. Unul dintre locurile must visit în capitala administrativă a Africii de Sud este vechea fabrică de biscuiţi, The Old Biscuit Mill, aflată într-una dintre suburbiile oraşului, locul de unde puteţi cumpăra obiecte ale artizanilor locali.

Alacati, Turcia:

Aproape de Izmir, pe peninsula Cesme şi pe coasta Egeei, Alacati a fost secole la rând o aşezare a grecilor în inima Imperiului Otoman. Vechile case din oraş au fost ocupate de refugiaţii turci începând cu anii ’20, iar Alacati este destinaţia de vară preferată a orăşenilor din Izmir. În ultimul deceniu, mica staţiune s-a umplut de hoteluri chic, restaurante cochete şi magazine de antichităţi.

Belgia:

Privirile tuturor se vor îndrepta şi asupra Belgiei în acest an, ţara marcând 100 de ani de la izbucnirea Primul Război Mondial. Bruxelles va fi gazda unei expoziţii impresionante, care va fi inaugurată pe data de 7 februarie în cadrul Royal Army Museum: 1914-18: It’s our History!. Manifestări similare vor fi organizate în întreaga ţară pe parcursul acestui an.

Rabat, Maroc: rabat[1]

Dacă cereţi cuiva să vă numească un oraş marocan, e mai mult ca sigur că vor spune Casablanca, Marrakech sau Fez, însă nimeni nu va aminti şi de Rabat, capitala ţării. Fortăreaţa situată pe coasta Oceanului Atlantic, la gura estuarului Bou Regreg, are o medină încărcată de istorie şi chiar o parte mai nouă a oraşului, construită în stil colonial franţuzesc, unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte urbanistice ale secolului trecut. Rabat a intrat pe lista patrimoniului UNESCO în 2012 şi este văzut ca o alternativă la întreaga agitaţie din Marrakech.

Cuba:

E cel mai bun moment pentru a vizita Cuba. Fără mesaje agasante pe străzi, fără agitaţia din restaurante fast-food sau cunoscute lanţuri de cafenele, însă cu multe restaurante şi hoteluri care oferă servicii excelente şi experienţe de neuitat, ţara insulară aflată în nordul Americii Centrale, aflată la confluența Mării Caraibelor, al Golfului Mexic și Oceanului Atlantic, este una pe care trebuie neapărat să o vizitaţi cel puţin o dată în viaţă.

Suedia:

Cei mai mulţi dintre noi au luat legătura cu ceea ce înseamnă Suedia prin intermediul operelor lui Stieg Larsson, însă în ultima vreme ţara şi-a construit o reputaţie nouă, pop. De aceea nu ne miră faptul că Umea, cel mai mare oraş din nordul ţării este Capitala Europeană Culturală în 2014.

scotiaScoţia:

Glasgow, cel mai mare oraş al Scoţiei, a beneficiat de un facelift de câteva milioane de lire sterline, în vara lui 2014 acesta fiind gazda celei de-a 20-a ediţii a Commonwealth Games. Astfel, oraşul beneficiază acum de o infrastructură mai bună, de noi săli de sport. Să nu uităm de celebrele castele din Scoţia sau de Nessie, o altă emblemă a ţării.

Macedonia:

Acest an va marca finalizarea proiectului Skopje 2014, un proiect în valoare de câteba milioane de euro menit să transforme capitala Macedoniei în una atractivă pentru turişti. În acedrul acestuia, au fost refăcute faţadele clădirilor într-un stil neo-clasic, noi muzee şi poduri au fost construite, iar hotelierii au deschis noi hoteluri cochete şi bistrouri.

Rusia:

Federaţia Rusă, în general, şi Soci, în particular, completează pleiada de evenimente sportive importante ce vor avea loc în acest an. Oraşul situat în partea de vest a Federației Ruse, în Regiunea Krasnoda, va găzdui în perioada 7 – 23 februarie 2014 Jocurile Olimpice de Iarnă. Să nu uităm de capitala Moscova, unul dintre oraşele care şi-a permis o gândire mai deschisă şi care freamătă de viaţă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.