NVIDIA anunță disponibilitatea noilor module de procesare vizuală NVIDIA Tegra (VCM) în viitoarele modele ale producătorului auto Audi. Noile soluții, prezentate de către producătorul auto german...
CES140058_large (Large)NVIDIA anunță disponibilitatea noilor module de procesare vizuală NVIDIA Tegra (VCM) în viitoarele modele ale producătorului auto Audi. Noile soluții, prezentate de către producătorul auto german în cadrul CES 2014, includ un sistem conectat de infotainment cu o performanță dublă față de predecesorul său, prima tabletă auto destinată integrării în sistemul de infotainment și un bord digital cu ecran de rezoluție înaltă.

“Audi este un lider recunoscut în dezvoltarea sistemelor electronice auto,” declară Taner Ozcelik, vice-președinte și director general al departamentului Auto din cadrul NVIDIA. “Exemple precum primul sistem de navigare bazat pe Google Earth și prima tabletă auto demonstrează direcția stabilită de Audi pentru introducerea celor mai noi tehnologii în mașini.”

Modulele Tegra VCM care stau la baza acestor sisteme sunt reprezentate de platforme foarte flexibile, care includ procesoarele mobile NVIDIA Tegra cu arhitectura NVIDIA 4-Plus-1™ pentru CPU, alături de un GPU specializat pentru aplicațiile vizuale.

Modulul Tegra VCM le va permite producătorilor auto să introducă cele mai noi procesoare în sistemele electronice ale mașinii. Această modularitate revoluționează dramatic decalajul tehnologic dintre cele mai noi dispozitive electronice și sistemele de infotainment.

Noua generație de divertisment

Proiectat folosind MIB, platforma modulară de divertisment a celor de la Audi introdusă în 2012, noua platformă va fi disponibilă pe modelele de automobile de anul viitor.

Sistemul Audi Connect oferă un nivel nemaipomenit de integrare în autovehicule, cu navigare Google Earth și Google Street View, precum și informații referitoare la trafic în timp real și parcările disponibile – toate fiind accesibile prin vorbire sau recunoașterea scrisului de mână. Noul sistem cu Tegra 3 va oferi o performanță cel puțin dublă față de predecesorul său.

O nouă categorie: tableta auto

CES140057_large (Large)De asemenea, Audi a lansat o nouă categorie de dispozitive mobile, denumite Smart Display. Acest sistem multimedia, dotat cu procesor Tegra 4, este conceput pentru utilizarea de către pasagerii de pe bancheta din  spate, fiind integrat perfect cu sistemele audio și video ale automobilului.  Acesta a fost conceput pentru a rezista la o plajă largă de condiții de funcționare, de la -40 de grade la 80 de grade Celsius, precum și la șocurile și vibrațiile produse de diverse condiții de condus.

Prevăzută cu un ecran de 10.2 inci, tableta cu sistem de andocare rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play și la magazinul de aplicații Android pentru sute de mii de e-book-uri și melodii, jocuri și filme

”Inginerii Audi și NVIDIA lucrează împreună pentru a dezvolta sisteme software și hardware menite să asigure divertismentul pasagerilor,” a declarant Mathias Halliger, architect-șef pentru departamentul Infotainment Systems Audi. ”Cu ajutorul platformei flexibile VCM, avem posibilitatea de a aduce pe piață o nouă generație de sisteme de divertisment dotate cu Tegra, precum și computer mobil integrat, având același ritm rapid de dezvoltare precum industria electronicelor pentru consum larg.”

Bordul digital al viitorului

Audi_Keynote-0561Audi a anunțat și un nou cluster digital care are la bază procesorul Tegra 3. Bordul digital – care va fi integrat în modelul 2015 Audi TT sport coupe – oferă informații utile pe un ecran HD de 12.3 inci.

“Bordul digital al viitorului se va axa pe trăirea unei experiențe utile fără a influența atenția șoferului,” declară Robert Kolar, lider al sistemelor cluster în cadrul Audi. “NVIDIA ne ajută în atingerea acestui scop.”

Inovația auto NVIDIA

Performanța procesoarelor NVIDIA Tegra pentru aplicațiile auto va fi demonstrată în cadrul standului NVIDIA , numărul 30207, din cadrul conferinței CES 2014, între 7-10 ianuarie.

Astăzi, peste 4.5 milioane de mașini funcționează cu un procesor NVIDIA, printre care cele mai noi modele de la Audi, Volkswagen, Skoda și SEAT.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.