Air France KLM, unul dintre cei mai mari jucatori de pe segmentul transportului aerian, si-a intarit, incepand din aceasta toamna, pozitia sa strategica pe...
Air FranceAir France KLM, unul dintre cei mai mari jucatori de pe segmentul transportului aerian, si-a intarit, incepand din aceasta toamna, pozitia sa strategica pe zona Americii de Nord si de Sud, prin noi zboruri introduse spre Panama si San Francisco dar si pe zona Europei de Nord, prin noi zboruri zilnice spre Stavanger, Norvegia.

3 zboruri saptamanale catre Panama

Incepand cu luna noiembrie a anului 2013, Air France opereaza 3 zboruri saptamanale (luni, joi si sambata) catre destinatia Panama, cu o aeronava Boeing 777-200, ce dispune de 309 locuri. Air France isi largeste astfel reteaua din zona Americii Centrale, de Sud si a Caraibelor, mentinandu-si pozitia de lider european in aceasta regiune.

2 zboruri zilnice catre Norvegia

Incepand cu 31 martie 2014, Air France va opera doua zboruri zilnice catre Stavanger (Norvegia) cu plecare de pe Charles de Gaulle. Astfel, Air France va deservi o a doua destinatie din Norvegia, dupa Oslo (trei zboruri zilnice) si va completa oferta KLM care pune la dispozitia clientilor 5 zboruri saptamanale, cu plecare de pe Schiphol.

Zboruri zilnice catre San Francisco

De la 30 martie 2014, Air France introduce o noua destinatie, San Francisco, zborurile fiind operate cu A380, cea mai mare aeronava de pasageri. Air France KLM, alaturi de partenerii lor, deservesc peste 260 de zboruri zilnice transatlantice. Aceasta colaborare are drept rezultat o retea vasta, cu tarife variate si cu posibilitati favorabile de conexiuni. In 2014, Air France va oferi pasagerilor sai posibilitatea de a zbura catre 11 destinatii din Statele Unite (cu plecare de pe CDG) : Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York, San Francisco si Washington.

Air France KLM a transportat peste 77 de milioane de pasageri si peste 1,4 milioane de tone cargo in 2012. Flota companiei este formata din 573 aeronave, iar reteaua acopera 243 de destinatii din 103 tari prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle (unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume) si Amsterdam-Schiphol.

Air France si KLM sunt companii membre ale aliantei globale SkyTeam care numara 19 membri si care ofera pasagerilor din intreaga lume acces la o retea globala de peste 15.500 de zboruri catre peste 1000 de destinatii din 187 de tari. Programul de fidelitate al aliantei SkyTeam se numeste Flying Blue si este lider in Europa, cu peste 21 de milioane de membri. Companiile membre Flying Blue care au zboruri din Romania sunt Air France, KLM, Alitalia, Czech Airlines, TAROM si Aeroflot.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.