Ixia, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme de testare a performanțelor a rețelelor și serviciilor bazate pe protocolul IP, a încheiat un...
ixiaIxia, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme de testare a performanțelor a rețelelor și serviciilor bazate pe protocolul IP, a încheiat un parteneriat cu Velocent Systems prin care cele două companii își vor combina tehnologiile pentru a ajuta clienții să-și monitorizeze mai bine rețelele mobile, indiferent de dimensiunea acestora.

Soluția comună propusă de Ixia – lider în furnizarea de servicii de analiză a rețelelor și soluții de optimizare pentru companii și operatori – și de Velocent Systems – un pionier în soluții CEA (Customer Experience Assurance) pentru servicii de date mobile și Voice over LTE (VoLTE) – permite preluarea și analiza scalabilă a traficului dintr-o rețea.

„Ixia Net Tool Optimizer (NTO) și Ixia GTP Session Controller (GSC) permit acces complet la rețea pentru OneVu, oferind capabilități de scalabilitate de până la 320 de Gigabiți pe secundă (Gbps)”, a declarat Jagadeesh Dantuluri, Vice President of Marketing and PLM, Velocent Systems.

Ixia NTO va direcționa în mod pasiv traficul generat în afara rețelelor de bază din mai multe puncte de acces (porturi SPAN sau TAP) către sistemele de monitorizare și analiză Velocent CEA LexaVu. Traficul va fi agregat din toate punctele de acces ale rețelei pentru a asigura vizibilitate completă asupra acesteia. În plus, controller-ul Ixia GSC va corela toate sesiunile GTP astfel încât soluțiile de monitorizare să permită o scalare mai eficientă prin mutarea agregării și corelării datelor legate de abonați din sistemele de monitorizare.

Soluția concepută de cele două companii va include următoarele funcționalități:

•           Vizibilitate completă asupra rețelei – Soluția le oferă operatorilor capacități unice de vizibilitate asupra datelor referitoare la traficul din rețea într-un mediu din ce în ce mai complex, în care serviciile de voce evoluează către servicii de date și comunicațiile de tip machine-to-machine (M2M) continuă să se dezvolte.

•           Implementare simplificată – oferind o metodologie mai simplă de soluționare a  complexității monitorizării complete a unei rețele, permițând, de asemenea, gestionarea vizibilității sistemelor folosind o structura centralizata și capabilități de agregare și filtrare avansată a traficului.

•           Scalabilitate ușor de obținut și la costuri scăzute – furnizeaza o solutie eficientă din punct de vedere al costurilor pentru scalarea vizibilității rețelei având în vedere creșterea continua a traficului de date, voce si video

„Soluțiile Ixia dedicate vizibilității rețelei completează soluția Velocent OneVu CEA, extinzând accesul către toate tipurile de trafic mobil din rețele”, a menționat Roark Pollock, Vice President of Network Visibility Solutions Marketing, Ixia. „Soluția dezvoltată împreună cu Velocent permite o vizibilitate completă asupra traficului dintr-o rețea prin intermediul unui sistem extrem de scalabil și ușor de implementat.”

„Pe măsură ce capabilitățile nodurilor de acces către rețeaua core ajung la sute de Gbps, operatorii pot conta pe soluția CEA de la Velocent pentru a-i ajuta atât cu gestionarea gradului de satisfactie al consumatorilor, cât și administrarea volumelor mari de date, a rețelelor VoLTE, permițând scalarea de la sute de Gbps la Tbps”, a mai spus Dantuluri, Velocent.

Potrivit reprezentanţilro celor două companii, soluția este deja disponibilă pentru operatorii mobili.

Velocent Systems este un pionier în asigurarea experienței consumatorilor (CEA) pentru serviciile mobile de date și Voice over LTE (VoLTE). Fondat în Naperville, Illinois, de către inginerii de la Bell Labs/Lucent și cu o echipă de management cu multă experiență, Velocent ajută furnizorii de servicii de comunicații să gestioneze și să monetizeze experiențele consumatorilor prin intermediul programelor de analiză operabile în timp real (Smarter Data) și a programelor de virtualizare (rapoarte/alerte), comprimând cantitatea mare de date legate de abonați, sevicii și rețele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.