Luni, 16 decembrie, a avut loc prima dintre întâlnirile trimestriale, organizate de Fundația LEADERS în cadrul programului LEADERS Education, în cele mai mari centre...
raed arafatLuni, 16 decembrie, a avut loc prima dintre întâlnirile trimestriale, organizate de Fundația LEADERS în cadrul programului LEADERS Education, în cele mai mari centre universitare ale Bucureștiului.

Primul dintre invitați a fost Doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD, serviciul medical de intervenţie rapidă, care a povestit istoria acestuia și obstacolele pe care a trebuit să le depășească pentru a putea transforma un experiment din Târgu Mureș într-un succes național – Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare.

Intrigile politice, prejudecățile și închistarea în vechile orânduieli au făcut ca drumul Serviciului Mobil de Urgență și Reanimare să fie anevoios.

După ce a creionat pe larg povestea SMURD, Raed Arafat a răspuns unei serii de întrebări ale studenților prezenți și a întrebat, la rândul său, audiența dacă se consideră persoane rezonabile sau nerezonabile. Se pare că persoanele nerezonabile sunt cele care încearcă mai mult, împing limitele și înving obstacolele, pe când cei rezonabili „sunt cuminți, pe linie, nu ies în evidență.”

La discuția cu Raed Arafat au participat 150 de studenți. La finalul discuției Arafat a dorit să sublinieze că schimbarea este reprezentată chiar de către studenții participanți – „be the change”. intalnire raed arafat1

Potrivit organizatorilor, astfel de întâlniri între tineri şi modele de leadership din ţara noastră urmează să aibă loc trimestrial în anul 2014.

În cadrul programului LEADERS Education, ediția Toamnă 2013, studenții sunt îndrumați în dezvoltarea carierei de traineri din cadrul Ascendis și personalități precum Prof. Dr. Irinel Popescu – Director al ”Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Dan Setlacec” – Institutul Clinic Fundeni, Dumitru Murariu – Director Muzeul Antipa, Szobi Cseh – Cascador și Fondator al Asociației Gladiator, Ing. Constantin Chiurciu – Director General Romvac.

Structura programului organizat de Fundația LEADERS constă în 5 săptămâni de seminarii, câte o o seară în fiecare săptămână. În cadrul seminariilor sunt abordate diferite teme cheie, fiecare venind în completarea celei din urmă. Astfel, temele abordate sunt: bazele leadershipului, valori, comunicarea liderului, echipa şi managementul timpului, toate acestea oferind studenţilor fundamentele  teoretice necesare formării unui lider de succes.

Pe lângă informaţiile teoretice, există şi latura practică a seminariilor, unde lideri români de succes le prezintă studenţilor modul în care ei au reuşit să exceleze în domeniul lor de activitate.

intalnire raed arafatPortretul robot al participantului

Profilul studentului român participant la aceste seminarii de leadership este caracterizat prin pasiunea pentru dezvoltarea personală, prin dorinţa de a avea parte de o educaţie care să o completeze pe cea oferită în universităţi, prin implicarea în activităţi extra-şcolare şi prin faptul că înțelege că teoria nu este suficientă pentru a deveni un lider de top, practica reprezentând un punct la fel de important în dezvoltarea sa. Prin acest program de leadership, un student se pregăteşte să devină un model al schimbării şi să gândească într-un mod creativ, reprezentând pe viitor un exemplu de lider pentru cei din jur.

Prin accesul fără costuri la aceste seminarii, Fundaţia LEADERS îşi propune să ofere tinerilor doritori să înveţe mai multe despre tot ceea ce înseamnă leadership o experienţă care să îi ajute în parcursul lor profesional. Dezvoltarea capacităţilor de lucru în echipă, de comunicare şi de organizare a timpului sunt câteva dintre punctele atinse în cadrul seminariilor. raed arafat1

Conform studiilor internaţionale, programele de leadership care au loc în cadrul facultăţilor sunt necesare şi reprezintă o resursă valoroasă în educarea, instruirea şi motivarea viitorilor lideri, pentru a genera noi modele de management și antreprenoriat. În plus, leadership-ul relaţional, bazat pe comunicare, reprezintă cea mai bună soluţie cu privire la felul în care liderii de mâine învaţă să acţioneze şi să fie diferiţi în stilul de conducere a unei echipe. Astfel, chiar dacă leadership-ul nu a fost inclus în curricula facultăţilor din Romania, acesta reprezintă un subiect de interes pentru studenţi.

Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experiență, sunt inovatoare ca metodologie și tematică, sunt flexibile, incluzând și module în interval de timp scurt și sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante inițiative ale Fundației LEADERS se numară LEADERShip Autentic, LEADERS School, LEADERS Education și LEADERS Academy.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.