Programul TechPeaks, primul accelerator de oameni din Europa, a anunţat recent deschiderea înscrierilor pentru participarea la sesiunea din primăvara anului viitor derulată de mentorii...
techpeaksProgramul TechPeaks, primul accelerator de oameni din Europa, a anunţat recent deschiderea înscrierilor pentru participarea la sesiunea din primăvara anului viitor derulată de mentorii acestuia.

Potrivit reprezentanţilor TechPeaks, un accelerator situat în Trento, în Alpii Italieni, data limită până la care se primesc înscrieri este 20 ianuarie 2014. Aplicaţiile pot fi trimise la adresa http://techpeaks.eu/.

“Programul, care se va desfăşura pe o perioadă de 4 luni, va demara în luna martie a anului viitor. La final vom avea  tradiţionala Demo Day unde vom alege proiectele câştigătoare care vor primi şi finanţare”, declară Daria Batukhtina, Marketing Communications professional and Adviser în cadrul TechPeaks.

Potrivit acesteia, programul TechPeaks se adresează indivizilor şi echipelor talentate care au un backgroud puternic în sectorul IT. Cei acceptaţi în cadrul programul pot avea o idee proprie pe care doresc să o dezvolte, însă pot aplica şi persoane care vor doar să se perfecţioneze şi nu au o idee clară pentru un produs sau business tech.

“Dacă eşti hacker, designer sau antreprenor cu experienţă în dezvoltarea de produs sau a unui business, eşti mai mult decât binevenit! Căutăm oameni cu mintea deschisă, care ştiu să lucreze în echipă, sunt flexibili, responsabili şi au motivaţia necesară pentru a construi ceva. Dacă vrei să înveţi cum să generezi şi să validezi idei de business, să creezi şi să conduci o echipă internaţională, să lansezi şi să dezvolţi un start-up, TechPeaks este locul potrivit pentru tine”,  mai spune Daria.

Astfel, vă puteţi considera candidaţi ideali pentru acceleratorul italian dacă aveţi peste 18 ani, aveţi cum să dovediţi talentul în IT, design, business, printr-o experienţă anterioară, sunteţi dispuşi să vă relocaţi la Trento pentru o perioadă de 4 luni şi să deveniţi parte a comunităţii de startup-uri TechPeaks.

Programul va oferi candidaţilor selecţionaţi acces la o serie de montori de primă clasă (Renaud Visage – CTO&co-fondator Eventbrite, Jeremiah Robison – VP Software Jawbone, Matt Meeker – co-founder meetup.com şi Barkbox.com, Trevor Owens – CEO Lean Startup Machine, James Currier – antreprenor şi investitor în Silicon Valley), o alocaţie lunară de 700 de euro, cazare, spaţiu de lucru gratis şi, cel mai important, posibilitatea de a câştiga o bursă în valoare de o jumătate de milion de euro din partea autorităţilor locale (aceasta se va împărţi între cele mai bune echipe de startup-uri).

TechPeaks este un program al Trento RISE, o organizaţie care leagă unii dintre cei mai importanţi jucători din cercetarea ICT, educaţie şi zona de business din regiunea Trento, în colaborare cu Trentino Sviluppo. Este o organizaţie dezvoltată pe termen lung, fondurile pentru următorii patru ani fiind de circa 13 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.