Sony prezintă în România Handycam FDR-AX1E, prima cameră video 4K destinată utilizatorilor amatori, oferind astfel iubitorilor de filme posibilitatea de a înregistra conținut 4K –...
FDR-AX1 BlackSony prezintă în România Handycam FDR-AX1E, prima cameră video 4K destinată utilizatorilor amatori, oferind astfel iubitorilor de filme posibilitatea de a înregistra conținut 4K – imagini expresive, cu un nivel excepțional de claritate și nuanțe de culoare deosebite în fiecare scenă.

Camera video FDR-AX1E oferă înregistrări 4K și HD în format XAVC S, utilizând formatul video digital Long GOP MPEG-4 AVC/H.264 și compresie audio PCM liniară, salvând fișierele în format MP4. Formatul XAVC-S permite sesiuni de înregistrare mai lungi, respectiv două ore de material în format 4K pe un card de memorie XQD de 64 GB.

Formatul Full HD permite stocarea pe un singur card a aproximativ 3 ore de filmări realizate la o rezoluție de 1920×1080 cu 50 de cadre pe secundă progresiv. Pentru o compatibilitate avansată cu dispozitivele existente pe piață, formatul AVCHD va fi actualizat la jumătatea anului 2014.

Camera este echipată cu același procesor de imagine utilizat de dispozitivele 4K profesionale, care poate prelua rapid informațiile transmise de la senzorul CMOS, înregistrând imagini în timp real la 50 cadre pe secundă progresiv.

Senzorul 4K CMOS Exmor R™ tip 1/2.3 înregistrează la rezoluție de 3840x2160p oferind imagini de patru ori mai detaliate față de formatul Full HD.

Obiectivul Sony G redefinește rezultatul obținut cu ajutorul combinației între lentila asferică și sticla specială cu dispersie minimă a luminii. Acesta este precis reglat pentru a surprinde imagini fidele, cu nuanțe de culori reproduse perfect, elemente ce situează camera video Handycam® într-o clasă proprie. Totodată, obiectivul oferă o gamă largă de distanțe focale, având un zoom optic 20x (intervalul 31.5-630mm în echivalent de 35mm), în timp ce stabilizatorul optic SteadyShot păstrează imaginile clare și stabile, chiar și în modul telephoto.

Camera dispune de doi conectori XLR externi, pentru îmbunătățirea calității audio a înregistrării prin adăugarea de microfoane stereo. Acestea înregistrează întreaga paletă sonoră de fundal, dar și dialogul, care mixate cu înregistrările audio realizate cu microfonul intern al camerei, contribuie la obținerea unui rezultat profesional.

Pentru ușurință în utilizare, camera FDR-AX1E include butoane start/stop și zoom chiar pe mânerul dispozitivului, pentru acces convenabil chiar și în cazul filmărilor la unghiuri extrem de ascuțite. De asemenea, camera include două butoane pentru focalizare automată sau manuală, precum și alte șapte butoane programabile. Printre funcțiile care pot fi accesate rapid se numără Marker, Zebra, Peaking, Focus Magnifier, Auto Exposure Level, SteadyShot, Colour Bars și Rec Lamp.

Echipată cu două sloturi pentru cardurile media, FDR-AX1E utilizează carduri de memorie XQD™ pentru o citire și scriere extrem de rapide ale înregistrărilor 4K. Handycam® FDR-AX1E va trece de la un card de memorie la altul în momentul în care primul rămâne fără spațiu de stocare datorită opțiunii relay recording. Mai mult, utilizatorii pot îndepărta cardul deja utilizat și insera altul chiar în timpul filmărilor.

Experiență de vizionare 4K

Pentru a viziona conținutul înregistrat cu ajutorul FDR-AX1E, este de ajuns ca dispozitivul să fie conectat prin cablu HDMI la un televizor 4K. Astfel, televizoarele Sony BRAVIA reprezintă alegerea ideală de redare la calitate 4K și 50 de cadre pe secundă a imaginilor filmate, în timp ce display-ul TRILUMINOS™ asigură culori vibrante, ce respectă fidel realitatea.

Pentru cei ce nu dețin un televizor 4K, FDR-AX1E poate transmite imagini la rezoluție 1920×1080 către un televizor Full HD prin simpla schimbare a setărilor de redare din meniul camerei video.

Totodată, există un număr considerabil de pachete software care transformă filmările 4K în format HD, păstrând un număr detalii bogate.

*‘4K’ se referă la o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli

*Notă: formatul AVCHD va fi actualizat până la jumătatea anului 2014

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.