Românii și italienii par să iubească vremea britanică, dat fiind că Londra este destinația lor preferată, în timp ce ungurii călătoresc la Bangkok și...
londraRomânii și italienii par să iubească vremea britanică, dat fiind că Londra este destinația lor preferată, în timp ce ungurii călătoresc la Bangkok și Paris, francezii merg la Tunis iar nemții la Istanbul, conform unei analize realizate de Tripsta în perioada ianuarie-noiembrie 2013.

top 10 destinatii de calatorieConform acestei cercetări, destinația preferată a românilor este Londra, capitala britanică fiind în același timp destinația de top a italienilor. După Marea Britanie, cele mai alese destinații de către români sunt Istanbul și Viena, urmate de Berlin și Paris.  Lista primelor 10 destinații de interes pentru călătorii români în perioada analizată este completată de Amsterdam, Copenhaga, Atena, Frankfurt și Bruxelles.

Cu toate că și lor le place Parisul, ungurii plasează capitala franceză pe locul al doilea în lista destinațiilor preferate pentru călătorii, după Bangkok. Iar vecinii noștri călătoresc de asemenea foarte mult la Lisabona, New York sau Dusseldorf.

top destinatii europeneÎn timp ce nordicii sunt interesați de stațiunile lor de la Marea Neagră, bulgarii le returnează vizitele și aleg Copenhaga drept principala lor destinație de călătorie. Pe lângă Danemarca, bulgarii vizitează de asemenea țări de sorginte germanică, preferând Viena și Berlin dar și destinații renumite pentru verile plăcute, precum Atena și Madrid.

Deși capitala lor este o atracție turistică importantă, francezii aleg drept destinații preferate Tunisul și Atena, dar călătoresc și la Istanbul, Bangkok, Lisabona și Praga. Iar când vine vorba de călătorii, destinația preferată de britanici este capitala vecinilor de peste mare, Parisul (Franța), apoi Helsinki (Finlanda), urmate de Berlin și Atena printre locurile preferate. În interiorul insulei, britanicii călătoresc mult către Edinburg.

Italienii, care au aceeasi destinație preferată ca și a românilor (Londra), călătoresc de asemenea foarte mult către New York, Moscova, Bangkok, Belgrad sau Istanbul.

În timp ce țara lor este un magnet pentru turiști, în special în timpul sezonului călduros, grecii călătoresc în afara granițelor în special la Istanbul și Amsterdam, dar și la Munchen, Londra sau Paris.

Capitala Greciei este de asemenea destinația de top și pentru nemți, care preferă și Istanbul, Madrid, Paris și Copenhaga drept locuri de călătorie.

Studiul a avut în vedere rezevările de zboruri făcute în perioada ianuarie-noiembrie 2013 la nivelul întregii rețele europene Tripsta, cu scopul de a scoate în evidență obiceiurile de călătorie și felul în care variază de la o regiune la alta și pentru fiecare țară în parte.

În ce privește preferințele românilor, cercetarea a relevat că în 2013 călătorii de la noi au avut aceeași preferință ca și italienii si au ales foarte diferit de vecinii bulgari și unguri, care s-au orientat spre destinații mai exotice, din țări asiatice sau nordice.

„Tripsta a crescut foarte mult atât la nivel global, cât și în România. Am ajuns între primele 10 agenții de turism on-line din Europa și ne pregătim de o extindere spre America Latină. Veniturile din România aproape s-au dublat în ultimul an și sperăm să continuăm in același ritm și anul viitor, mizând mult si pe tendința de creștere a segmentului mobile, rezervările de pe dispozitive mobile triplându-se în anul acesta”

Marius Negre, International Sales & Distribution Manager Travelplanet24.com / Tripsta

Și pentru că finalul de an aduce multe călătorii dar și multe suprize, Tripsta a lansat Xmass Madness, o promoție destinată celor care aleg să călătorească în perioada 20 decembrie 2013 – 3 ianuarie 2014 și în care vor concura utilizatorii din toate cele 21 de țări pentru marele premiu de 2.000 Euro, acordat prin tragere la sorți în a doua săptămână a lunii ianuarie 2014.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.