Magazinul PROFI Ice Store, inaugurat astazi la Bucuresti, cel de-al 200-lea din retea, este prima unitate de retail modern din lume construita din gheata. Aproximativ...

profi_ice_store (3)Magazinul PROFI Ice Store, inaugurat astazi la Bucuresti, cel de-al 200-lea din retea, este prima unitate de retail modern din lume construita din gheata. Aproximativ 80 de tone de gheata transparenta au fost prelucrate pentru a deveni peretii si rafturile unui magazin de 150 m.p. care functioneaza  in inima capitalei in perioada dintre Sf.Nicolae si Craciun. 

Resursele locale de gheata cu transparenta de cristal sunt insuficiente si desi productia pentru acest proiect a demarat inca de la inceputul lui iulie, o cantitate considerabila de material a trebuit importata si din Polonia pentru ca lucrarea sa poata fi definitivata.  Proiectul s-a bucurat de sprijinul ambasadei Poloniei si de cel al Primariei Municipiului Bucuresti. “Suntem bucurosi sa sustinem idei indraznete, iar PROFI Ice Store este cu siguranta chiar asa ceva”, a declarat Excelenta Sa, Marek Szczygieł, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Poloniei in Romania.

Pentru ca magazinul sa se mentina in perfecta stare pe toata perioada proiectului, temperatura ambientala este mentinuta la maximum -5C˚, iar cele peste 500 de produse puse spre vanzare aici au fost selectate cu atentie si vor fi plasate prin rotatie astfel in cat sa se mentina perfect la aceste temperaturi scazute.

Structura de gheata a fost construita de Ice Events, compania din Cluj care a furnizat si mobilierul hotelului de gheata de la Balea lac.

PROFI Ice Store este amplasat in piata George Enescu, in vecinatatea Ateneului Roman, a Hotelului Hilton si a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti.

Pawel Musial, directorul general PROFI sustine ca in aceasta  saptamana, PROFI a mai deschis trei alte magazine la Botosani, Sannicolaul Mare si Timisoara. Crescand de la 67 de magazine in 2009, la 201 magazine si 5000 de angajati in prezent, PROFI s-a extins agresiv, devenind cea de a doua mare retea de retail modern din Romania.

Firma este detinuta in proportie de 100% de Polish Private Equity Fund Enterprise Investors, companie ce administreaza unul dintre cele mai mari grupuri de private equity si venture capital din Polonia si din Europa Centrala si Rasariteana.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.