Modelul 458 Speciale a fost dezvăluit, astăzi, oficial, și în România în cadrul unui eveniment care a avut loc în showroom-ul Ferrari din Otopeni....
ferrari 458 SpecialeModelul 458 Speciale a fost dezvăluit, astăzi, oficial, și în România în cadrul unui eveniment care a avut loc în showroom-ul Ferrari din Otopeni.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru această lansare pe singurul român Team Principal din Formula 1 – Colin Kolles, care s-a aflat la bordul celui mai recent model Ferrari și a vorbit despre caracteristicile impresionante ale acestui nou model.

„Este o mândrie pentru noi să avem un român în vârful ierarhiei uneia dintre cele mai puternice și frumoase competiții sportive din lume și o și mai mare onoare că a acceptat invitația de a ne fi alături la lansarea unuia dintre cele mai spectaculoase modele Ferrari.”

Ion Bazac, Președinte Forza Rossa

Click pentru VIDEO – Post by Auto Trends Magazine

458 Speciale este cea mai recentă capodoperă Ferrari, bazată pe inovație tehnologică extremă și cercetare. Astfel, deja excepționalul 458 Italia devine o mașină cu adevărat demnă de supra-numele ”Speciale”. Rezultatul este cel mai performant V8 din toate timpurile !

Colin Kolles a punctat despre măiestria acestui model : ”458 Speciale ne-a demonstrat că o mașină cu mai puțini cai putere poate să fie mai rapida decât una mult mai puternică, din aceeași gamă.

Datorită raportului excepțional greutate / putere, de numai 2,3 kg/cv, mașina 458 Speciale poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde (0 – 200 km / h in 9.1 secunde), iar la Circuitul Fiorano a înregistrat un timp de numai 1’23’’5.

Multe dintre soluțiile sofisticate, aplicate pentru prima dată unei mașini de serie în cazul 458 Speciale, inclusiv aerodinamica sa progresistă, vor deveni caracteristici standard la viitoarele modele Ferrari.

S-a acordat atentie maximă sursei de alimentare, care a fost declarată doi ani la rând ”Cel mai performant motor” la Gala Premiilor Internaționale Motorul Anului, și astfel Ferrari a construit cel mai puternic model V8 cu aspirație naturală (605 cv), cu o extraordinară putere de 135 cv / l, cea mai mare atinsă vreodată de o mașină cu motor cu aspirație naturală !

Echipa de la Ferrari Styling Centre a fost ghidată în munca sa de exigențele impuse de aerodinamică, colaborând cu Pininfarina, pentru a sculpta formele mașinii, astfel încât să fie mai orientată spre performanță ca niciodată. Ferrari  458 Speciale devine, din punct de vedere aerodinamic, cea mai eficientă mașină de serie din istoria Ferrari.

Tehnologia folosită în dinamica subsistemelor mașinii oferă șoferului încredere și control perfect al automobilului la viraje si la viteze mari, și răspuns exact la comenzi. Acestea sunt noi progrese într-o zonă în care Ferrari era deja lider recunoscut.

Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale modelului 458 Speciale este sistemul Side Slip Angle Control (SSC), care facilitează controlul mașinii la limită, îmbunătățind mult emoțiile încercate la volan.

Pentru noua mașină sport Ferrari, producătorul de anvelope Michelin şi constructorul italian şi-au unit cunoştinţele în inginerie de ultimă generaţie, expertiza în asamblarea anvelopelor, pasiunea pentru performanţă, precum şi abilităţile şi capacităţile analitice ale dezvoltatorilor şi piloţilor de teste.

Rezultatul se vede în performanţele superioare în trei arii: un tur de cursă mai rapid pe carosabil uscat, performanţă considerabil crescută tur după tur şi aderenţă optimă pe carosabil umed. Anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 sunt parte integrantă din noul Ferrari 458 Speciale şi componentă cheie a performanţei sale excepţionale.

Concluzia finală este că 458 Speciale are cel mai rapid timp de răspuns (0.060 sec), cea mai ridicată accelerație laterală (1.33 g) atinse vreodată de o mașină din gama Căluțului Cabrat.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.