7 cămine de bătrâni din capitală au fost dotate, luni, 2 decembrie 2013, cu tensiometre de ultimă generaţie Tensoval Comfort oferite de HARTMANN România (www.hartmann.ro)...
hartmann7 cămine de bătrâni din capitală au fost dotate, luni, 2 decembrie 2013, cu tensiometre de ultimă generaţie Tensoval Comfort oferite de HARTMANN România (www.hartmann.ro) în cadrul unei campanii de informare şi responsabilizare în ceea ce priveşte hipertensiunea arterială.

Responsabilitatea companiilor nu înseamnă doar a oferi şi a avea impact pozitiv în comunitate, ci şi a identifica şi a preveni, în măsura în care este posibil, tot ceea ce ar putea dăuna comunităţii.

La nivel global, peste 1 miliard de persoane suferă de hipertensiune şi 1 din 5 decese este cauzat de această afecțiune. Tensiunea arterială crescută este una dintre cele mai cunoscute afecţiuni asimptomatice cu efecte negative majore asupra sănătăţii, singura modalitate de a o depista fiind verificarea periodică a valorilor tensiunii.

În România mai mult de jumatate (51,4%) din populaţia de peste 45 de ani suferă de hipertensiune şi doar 1 din 2 persoane adulte îşi cunoaşte valorile tensiunii arteriale. Cifrele cresc considerabil atunci cand vorbim despre persoane de vârsta a treia.

Astfel, pentru a veni în sprjinul vârstnicilor din câteva cămine de bătrâni bucureștene, HARTMANN România a donat 20 tensiometre digitale de ultimă generaţie Tensoval Comfort. Printre căminele care au beneficiat de această donație se numără: Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Vârstnice “Sf. Ana”, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice ,,Casa Max’’, Complexul de servicii socio-medicale Sf. Andrei și altele.

Campaniei i s-a alăturat şi Liana Stanciu, moderator radio și TV, susținătoare ferventă a mai multor cauze sociale în zona medicală. Implicarea Lianei Stanciu a venit spontan pe fondul unei experiențe personale traumatizante: pierderea tatălui său în urma unor probleme de hipertensiune, pierdere cu atât mai devastatoare cu cât a survenit pe neașteptate, acesta păstrandu-și ascunsă afecţiunea.

În urma acestei experiențe Liana a hotărât să le vorbească tuturor românilor despre cât este de important să își cunoască valorile tensiunii arteriale şi să adopte un stil de viață echilibrat.

Astfel, reprezentanţii HARTMANN România cu sprijinul  ziarului „ring” și al Lianei Stanciu au vizitat două dintre căminele de bătrâni sponsorizate (Sf. Dimitrie şi Sf. Andrei) unde au discutat cu cei vârstnici despre hipertensiune, despre cum aceasta îi afectează şi ce pot face pentru a se proteja.

Noi, cei de la HARTMANN, considerăm că informarea continuă și susținerea comunității fac parte din misiunea noastră. Ne desfășurăm activitatea în domeniul medical, ceea ce ne permite să fim aproape de oameni și să ne implicăm în problemele medicale ale societății. Trăim zi de zi și punem în practică, la propriu, motto-ul companiei: HARTMANN te ajută să te vindeci!“

Raluca Feroiu-Nasoi, director de marketing al Paul Hartmann Romania.

Prin campania Tensoval are grijă de inima ta! Gastronomie fără tensiune.” (http://www.hartmann.ro/Tensoval_are_grija_de_inima_ta.php),  lansată în luna octombrie, compania subliniază atât importanţa unei monitorizări regulate a tensiunii, cât şi necesitatea preocupării pentru o alimentaţie echilibrată, cu reale beneficii pentru inimă, cu atât mai mult cu cât sezonul sărbătorilor este în mod tradiţional marcat de excesele culinare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.