A fost unul dintre cele mai tari sezoane pentru e-commerce în Statele Unite. După încasări record în rândul retailerilor online pe perioada Thanksgiving Day...
laptop-tablet-smartphoneA fost unul dintre cele mai tari sezoane pentru e-commerce în Statele Unite. După încasări record în rândul retailerilor online pe perioada Thanksgiving Day şi Black Friday (1,06 miliarde de dolari şi, respectiv 1,93 miliarde de dolari), Cyber Monday a spart recordul şi adus firmelor din e-commerce 2,29 miliarde de dolari, potrivit Adobe Digital Index 2013.

Astfel, Cyber Monday devine a cincea zi consecutivă în care segmentul vânzărilor onlione sparge recordul. Per total, vânzările online în intervalul Ziua Recunoştinţei – Cyber Monday au crescut cu 26% comparativ cu anul trecut, totalizând suma de 7,4 miliarde de dolari. Potrivit analiştilor de profil, cifra ar reprezenta circa 10% din totalul anual al retailerilor din SUA.

În ceea ce priveşte Cyber Monday, suma încasată reprezintă un plus de 16% comparative cu 2012. Totodată, circa 18% dintre achiziţii au fost făcute via device-uri mobile, un alt record faţă de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an, deoarece marchează un plus de 80% în utilizarea telefonului mobil sau a tabletei pentru cumpărături.

În total, smartphoneurile şi tabletele au adus 419 milioane de dolari pentru Cyber Monday, cel mai popular device  mobil fiind iPad-ul, cu o cotă de 10,1% din totalul  vânzărilor online. Tabletele cu Android au generat 23 de milioane de tranzacţii, sau un procent din total.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.