Nu degeaba Amazon este una dintre cele mai importante şi inovatoare companii din tehnologie: recent, CEO-ul celei mai mari companii din e-commerce a anunţat...
dronaNu degeaba Amazon este una dintre cele mai importante şi inovatoare companii din tehnologie: recent, CEO-ul celei mai mari companii din e-commerce a anunţat că Amazon testează drone care vor livra coletele în aceeaşi zi, mişcarea făcând plarte dintr-un program al companiei menit să îmbunătăţească eficienţa şi viteza livrărilor către clienţi.

Astfel, gadgeturile testate de Jeff Bezos, numite octocopers, ar putea căra colete de până la 2,2 kilograme pe o distanţă de 16 kilometri în zona unui centru Amazon, micşorând durata livrării la doar 30 de minute.

Potrivit lui Bezos, în funcţie de durata aprobărilor din partea oficialilor din aviaţie, implementarea programului de transport al coletelor cu ajutorul dronelor ar putea fi realizată în următorii cinci ani.

“Va funcţiona şi va fi ceva foarte interesant de văzut”, a mai spus şeful Amazon.

Cea mai recentă “invenţie” a celor de la Amazon vine pe fondul încercărilor retailerului online de a-şi păstra fideli clienţii şi de a-i împiedica pe aceştia să se întoarcă la cumpărăturile tradiţionale.  Totodată, compania anunţat luna trecută un parteneriat cu Poşta pentru demararea programului Prime, în care livrările sunt realizate pe baza unui abonament anual de 79 de dolari.

Însă folosirea dronelor reprezintă cu adevărat un pas înainte în zona curieratului. Totuşi, mişcarea Amazon nu ar fi prima de pe piaţă. Dronele au fost folosite şi de compania australiană Zookal pentru livrarea cărţilor. De asemenea, în China, compania de curierat SF Express experimentează folosirea dronelor pentru transportul coletelor în Dongguan.

Folosirea acestor gadgeturi pentru transportul de marfă va fi o mutare interesantă de la scopul lor primordial: de a spiona şi neutraliza terorişti. Deja Congresul SUA a cerut oficialilor din aviaţia demararea unui program de integrare a dronelor în spaţiul aerian american în următorii doi ani. Consecinţa: în primele nouă luni ale acestui an, suma de 40,9 milioane de dolari a fost diercţionată către startup-uri menite să dezvolte drone.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.