Păpuşi, ursuleţi de pluş sau maşinuţe? Poate doar dacă au vreun feature hi-tech. Părinţii vor cheltui în acest an peste 4,9 miliarde de dolari...
mos craciunPăpuşi, ursuleţi de pluş sau maşinuţe? Poate doar dacă au vreun feature hi-tech. Părinţii vor cheltui în acest an peste 4,9 miliarde de dolari pentru a le îndeplini copiilor dorinţele scrise cu mare atenţie pe lista Moşului, reiese dintr-un studiu realizat de uSwitch, citat de presa internaţională.

Astfel, 8 din 10 părinţi sunt dispuşi să dea aproape 400 de dolari pentru cadouri electronice, în timp ce aproape o cincime dintre ei (circa 16%) vor merge chiar mai departe cu cheltuielile punând deoparte peste 650 de dolari pentru gadgeturile dorite de copii.

În trend cu tehnologia încă din leagăn. Câţi copii sub 2 ani se joacă pe smartphone?

Dar ce se află pe prima poziţie a listei trimise Moşului? Tabletele sunt cele mai dorite cadouri, unul din patru părinţi (24%) urmând să achiziţioneze un device de acest gen, în timp ce jocurile video rămân populare în rândul a 17% dintre “ajutoarele Moşului”. Mai mult de 13% dintre aceştia plănuiesc să achiziţioneze un smartphone pentru a-l dărui copiilor.

Topul primelor cinci dispozitive tech cerute de copiii în acest an este completat de camerele digitale şi e-readere, în timp ce aproape 6% dintre copii urmează să primească un smartwatch. Cel mai puţin dorit cadou este un telefon mobil de generaţie veche (sub 5% îşi doresc aşa ceva).

Apetitul crescut pentru achiziţii tech de Crăciun vine în ciuda faptului că şapte din zece părinţi încearcă să limiteze timpul petrecut de copii în compania gadgeturilor, în timp ce 26% dintre aceştia sunt de părere că au cheltuit prea mult pentru device-uri tech achiziţionate special pentru cei mai tineri membri ai familiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.