A 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit îşi deschide porţile între 2 şi 5 decembrie 2013 la Cinema STUDIO, în București,...
invitatie CineMAiubitA 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit îşi deschide porţile între 2 şi 5 decembrie 2013 la Cinema STUDIO, în București, intrarea fiind liberă. Festivalul este organizat de Fundația CineMAiubit, UNATC “I.L.Caragiale” București, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Arcub.

CineMAiubit este cel mai important festival internaţional de film studenţesc din România, de-a lungul timpului aici făcându-și debutul mulţi dintre tinerii noştri cineaşti, ale căror filme cuceresc astăzi festivalurile internaționale.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 2 decembrie, ora 18:30 la Cinema Studio, pentru ca în următoarele trei zile publicul să se poată delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără Anglia, Argentina, Bulgaria, China, Germania, Egipt, SUA, Israel, Polonia, România, dar și altele.

Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 25 de premii printre care menționăm: Premiul de regie “Cristian Nemescu”, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet “Andrei (Otto) Toncu”.

Cele trei secțiuni principale ale festivalului sunt ficțiune, documentar și animație/experiment, iar spectatorii pot fi siguri că vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite. CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt-metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Juriul internațional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate, cum ar fi Gianfranco Angelucci, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Federico Fellini, actriţa Cosmina Stratan, câștigătoare a Palme d’Or, regizoarea și producătoarea britanică Suzy Gillett, selecționerul Herve Le Phuez, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, criticul de film Magda Mihăilescu și regizorul polonez Bart Zmuda, câștigătorul de anul trecut al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj. Având în vedere valoarea filmelor selectate misiunea juraților nu va fi, cu siguranță, una ușoară.

În plus, sub umbrela festivalului va avea loc a doua ediție a workshopului intensiv de scenaristică pentru scurmetraj MiniMidpoint, unde echipele de studenți cineaști vor lucra sub îndrumarea regizorului și scenaristului maghiar Csaba Bollok.

Retrospectivele din acest an vin din locuri foarte diverse cultural și istoric: Sam Spiegel Film & Television School din Israel prezinta un colaj de 5 filme realizate de regizoare studente, Beijing Student Film Festival din China și Lago Film Festival din Italia își prezintă filmele premiate în acest an.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.