Divizia locală a companiei 3M, unul dintre principalii jucători de pe piața internațională de tehnologie, a finalizat prima ediție a campaniei Premiază Inovația, lansată...
gala_3127Divizia locală a companiei 3M, unul dintre principalii jucători de pe piața internațională de tehnologie, a finalizat prima ediție a campaniei Premiază Inovația, lansată pe 10 aprilie anul acesta și desfăşurată la nivel naţional. Campania  a prezentat povești de succes ale inventatorilor români într-un demers unic de mediatizare, fiind cel mai ambiţios program de susţinere şi premiere a inventicii româneşti.

În acest sens, Gala Premiilor Inovaţiei, care a avut loc în data de 27 noiembrie în Amfiteatrul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, a făcut un rezumat al campaniei  2013 și a adus recunoaștere celor mai buni inventatori români ai anului. Scopul campaniei a fost ca reuşitele inventicii româneşti să ajungă cunoscute marelui public din România, iar valorile care susțin știința și cercetarea românească să aibă parte de mai multă promovare și de mai mult suport financiar.

Prin cele trei componente principale ale sale (Concursul Premiile Inovaţiei, platformele www.inventamatori.ro şi www.premiileinovaţiei.ro şi Caravana Inovaţiei), campania  a avut un parcurs excepţional pe durata celor 8 luni de desfăşurare: 230.000 de telespectatori, 550.000 de accesări online. Caravana Inovaţiei a parcurs 2.600 de km către cinci centre universitare importante ale ţării (Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Bucureşti), iar timp de 9 zile, campania  a fost vizibilă în cele mai frecventate mall-uri din Bucureşti.

În total, mesajul campaniei  a ajuns la peste 1.200.000 de persoane. În cadrul evenimentului desfășurat pe 27 noiembrie, juriul concursului a desemnat următorii câștigători:

Premiul I – a fost acordat echipei MB TELECOM (companie deținută de omul de afaceri Mircea Tudor) pentru Roboscan 2M Aeria, un sistem gândit pentru securitatea aeroporturilor, capabil să efectueze în câteva minute o „radiografie” a unui avion. Roboscan 2M Aeria este o invenţie care a schimbat „regulile jocului” la Salonul de la Geneva, fiind pentru prima dată în cei 40 de ani când acelaşi competitor, MBTelecom, a câştigat pentru a doua oară marele premiu la Salonul de Invenţii de la Geneva (dupa reușita asemănătoare din 2009).

Premiul II – a fost acordat echipei PURTECH pentru Separator magnetic cu tambur rotativ, o invenţie cu aplicabilitate în mediu şi energie. Invenţia ajută în separarea magnetică a fracţiei feromagnetice utile din sterilul rezultat la extragerea minereului de fier.

Premiul III – a fost acordat echipei MB TELECOM pentru Metodă şi sistem de securizare a utilizării cartelelor cu bandă magnetică, invenţie care se referă la o metodă de prevenire a furtului de informaţii stocate pe bandă.

3M este o companie globală de tehnologii diversificate. Cu sediul în SUA și cu o puternică prezență globală, 3M deține peste 2500 de patente recunoscute internațional și înglobează efortul și munca a peste 84.000 de angajați pe întreg mapamondul. Inovația continuă este esența companiei 3M. Inovațiile 3M au îmbunătățit viața a milioane de oameni din întreaga lume. Cu vânzări la nivel global de 30 de miliarde de dolari, 3M este una dintre cele 30 de companii listate în indicele Dow Jones Industrial Average și face parte din Standard & Poor’s 500. Compania promovează și acționează în spiritul responsabilității sociale și al protejării mediului. 3M a desfășurat peste 8600 de programe de prevenire a poluării. Prezentă în România de 15 ani, compania 3M oferă tehnologii, soluții și produse în următoarele domenii principale: bunuri de consum, electronică și energie, sănătate, industrie, siguranță, securitate și grafică comercială.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.