Cisco, cel mai mare producător de echipamente de networking la nivel global, și-a anunțat intenția de a achiziționa integral Insieme Networks. În aprilie 2012,...

cisco-500x291Cisco, cel mai mare producător de echipamente de networking la nivel global, și-a anunțat intenția de a achiziționa integral Insieme Networks. În aprilie 2012, Cisco a făcut publică investiția de 100 de milioane de dolari în Insieme și a acceptat să suplimenteze suma oferită inițial cu 35 de milioane de dolari în noiembrie 2012, în funcție de îndeplinirea anumitor condiții.

Odată cu încheierea tranzacției, Insieme va fi deținută integral de Cisco. Valoarea maximă a tranzacției este de 863 de milioane de dolari, estimare bazată pe veniturile din vânzările de produse Insieme.

Cisco a lansat totodată  Application Centric Infrastructure (ACI), prima soluție pentru centre de date și cloud dezvoltată împreună cu Insieme Networks, și care asigură companiilor posibilitatea de a se adapta rapid în noua economie, ”economia aplicațiilor”. Potrivit unui studiu realizat de Enterprise Strategy Group, 83% dintre profesioniștii din domeniul IT declară că lucrează cu mai mult de 150 de aplicații, însă complexitatea mediilor IT determină încetinirea rulării acestora. Același studiu arată că, 63% dintre specialiștii IT indică faptul că implementarea de noi aplicații durează cel puțin o lună, iar upgradarea lor de asemenea. În acest context, Cisco a lansat ACI, prima soluție care va oferi vizibilitate completă și management integrat pentru resursele IT conectate la rețelele fizice și virtuale, ținând cont de cerințele aplicațiilor, la nivel de centre de date și cloud.

Cisco ACI are la bază standarde industriale și permite industriei IT să răspundă cererii de noi aplicații, să se adapteze celor existente și să relocheze resursele IT în momentul neutilizării aplicațiilor. ACI accelerează ciclurile de implementare a aplicațiilor pentru derularea mai rapidă a proceselor din organizație și obținerea unor rezultate finale îmbunătățite.

  • Oferă o reducere cu 75% a costurilor de utilizare față de soluțiile de virtualizare a rețelelor bazate exclusiv pe software, echilibrând investițiile de cablare existente, odată cu livrarea celui mai eficient switch modular prin intermediul unui backplane inovator ce ajută la reducerea costurilor energetice și de răcire cu 15%.
  • Accelerează implementarea aplicațiilor, îmbunătățind agilitatea în afaceri prin intermediul unui sistem de management centralizat, profilurilor de rețea ale aplicațiilor, automatizării serviciului de rețea L4-7 și API-urilor deschise.
  • Centralizează politica de management prin simplificarea operațiunilor mulțumită sistemului general de control al politicii, ce permite colaborarea între echipele răspunzătoare de aplicații, sistemele de securitate, virtualizare, procesare și stocare.
  • Protecția investiției prin intermediul protocoalelor deschise, API-urilor și standardelor, ce permit alinierea sistemelor de networking cu serviciile de securitate, procesare fizică și virtuală de date și a elementelor de stocare.

Ecosistemul ACI

Cisco a lansat de asemenea un ecosistem destinat liderilor industriei ce oferă opțiuni de customizare și extindere a investițiilor IT prin intermediul soluției Cisco ACI. Printre liderii tehnologici ce sprijină acest anunț se numără: BMC, CA Technologies, Citrix, EMC, Embrane, Emulex, F5, IBM, Microsoft, NetApp, OpsCode, Panduit, Puppet Labs, NIKSUN, Red Hat, SAP, Splunk, Symantec, VCE și VMware.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.