Am asistat în această seară la lansarea unui complex proiect cultural online, care are ca scop promovarea patrimoniul istoric al Transilvaniei. Pe scurt, Asociaţia pentru...
logoOurHeritageAm asistat în această seară la lansarea unui complex proiect cultural online, care are ca scop promovarea patrimoniul istoric al Transilvaniei. Pe scurt, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) şi Administrația Fondului Cultural Național au anunțat lansarea www.ourheritage.ro, iar misiunea OurHeritage este aceea de identificare şi mapare a patrimoniului cultural transilvănean, în scopul conservării durabile a monumentelor istorice. 

În mai multe cuvinte, Our Heritage reprezintă cea mai completă sursă de informaţii despre monumentele istorice ale Transilvaniei. Adresându-se tuturor celor care doresc să viziteze sau să recomande planificarea unei călătorii în Transilvania, www.ourheritage.ro este un instrument foarte practic și ușor de utilizat, care oferă posibilitatea filtrării obiectivelor culturale în funcție de preferințe, accesibilitate și priorități.

Our Heritage este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi implementat de AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu). Investiţia în prima etapă a proiectului se ridică la 55 000 euro, dintre care 45 000 euro provin din finanţare AFCN şi 10 000 euro din fonduri AIOS. Prima etapă a proiectului Our Heritage a fost finalizată, aceasta constând în identificarea, cercetarea, descrierea, fotografierea şi cartarea monumentelor istorice din 10 judeţe din Transilvania, precum şi în dezvoltarea platformei online.

Platforma www.ourheritage.ro include, în prezent, profilurile a peste 2.300 de monumente din Transilvania, precum și lista completă a monumentelor din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu, și este actualizată permanent.

Proiectul Our Heritage se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani, cu scopul de a reuni totalitatea monumentelor istorice din Transilvania incluse în Lista Monumentelor Istorice a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (8.134 de monumente).

În misiunea sa de promovare a identităţii culturale a Transilvaniei, Our Heritage contribuie decisiv la conștientizarea rolului pe care conservarea patrimoniului istoric îl are în definirea geniului colectiv al comunității și construieşte astfel un dialog viu între trecut și prezentul continuu.

Our Heritage este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi implementat de AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu).

Administraţia Fondului Cultural Naţional promovează întoarcerea la cultură, reorientarea către cultură, susținerea artiștilor şi proiectelor provenite din arii tematice precum activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, formare profesională în domeniul culturii şi educaţie culturală. Administraţia Fondului Cultural Naţional finanţează programe şi proiecte culturale menite să faciliteze accesul publicului la manifestări culturale, artistice şi educaţionale variate.

Fondată în octombrie 2009, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu are ca scop promovarea culturii, istoriei, stilului de viaţă şi moştenirii sibiene pe plan local, naţional şi internaţional, contribuind, astfel, la abordarea durabilă a dezvoltării oraşului Sibiu şi, prin aceasta, la asigurarea unui nivel cât mai ridicat al calităţii vieţii în Sibiu. De asemenea, AIOS sprijină și se implică activ în proiectele culturale regionale, care au ca obiectiv promovarea valorilor esențiale ale Transilvaniei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.