Potrivit unui studiu realizat în vara anului 2013 de B2B International alături de Kaspersky Lab, cei mai mulți utilizatori consideră că datele pe care...
virusPotrivit unui studiu realizat în vara anului 2013 de B2B International alături de Kaspersky Lab, cei mai mulți utilizatori consideră că datele pe care le stochează pe dispozitivele lor sunt mai importante decât computerul în sine.

Astfel, 59% dintre utilizatori consideră că fotografiile și documentele lor sunt chiar mai de preț decât un computer scump. Cu toate acestea, în cazul unui atac malware, peste 50% dintre aceştia au constatat că se aflau în imposibilitatea de a-şi recupera toate datele pierdute.

Ce este mai valoros: un computer scump sau o primă fotografie a unui copil păstrată pe hard disk? Un laptop sau e-mailurile împărtăşite cu persoanele dragi, stocate în memoria acestuia? O tabletă de ultimă generaţie sau clipuri video de la o reuniune cu prieteni dragi? Majoritatea respondenților au ales în unanimitate – informaţiile cu caracter personal valorează mai mult decât orice dispozitiv, indiferent de cât de scump este acesta.

Din păcate, oamenii își pierd adesea informațiile valoroase: potrivit sondajului, unul din cinci atacuri malware se încheie cu pierderea de date cu caracter personal.

61% dintre utilizatorii care au fost atacaţi nu au reuşit să îşi recupereze toate informaţiile pierdute. Pentru infractorii cibernetici, datele cu caracter personal reprezintă un bun ce poate fi comercializat: aceştia pot fura informaţiile valoroase pentru a le folosi în alte acţiuni frauduloase, cum ar fi pentru a obţine controlul asupra conturilor de online banking ale utilizatorului sau pentru a-i bloca accesul la informațiile delicate, cerând în schimb o răscumpărare pentru recuperarea lor. Utilizarea pe scară largă a dispozitivelor mobile a agravat situația: fiecare nou smartphone personal sau tabletă oferă infractorilor o cale în plus de atac.

Deși varietatea și numărul de ameninţări cibernetice sunt în creștere, informațiile cu caracter personal pot fi păstrate în siguranță cu ajutorul unei soluții de securitate de incredere.

De 16 ani, Kaspersky Lab dezvoltă tehnologii care combat în mod eficient amenințările cibernetice. Pe tot parcursul acestor ani, eforturile echipei de experți au consolidat capacitatea dovedită a produselor companiei nu numai de a detecta toate tipurile de malware, dar şi de a proteja datele personale ale utilizatorilor și de a-i asigura acestuia accesul sigur la serviciile online. Kaspersky Internet Security – Multi-Device, soluția care protejează mai multe dispozitive cu sisteme de operare diferite, a fost dezvoltată special pentru a îndeplini toate aceste sarcini.

Produsul integrează o serie de tehnologii avansate care luptă împotriva programelor malware, tentativelor de phishing, mesajelor spam, atacurilor financiare, atacurilor care vizează copiii, precum și a furtului de date personale sau a dispozitivelor.

În acelaşi timp, toate soluţiile cuprinse în pachetul Kaspersky Internet Security – Multi-Device sunt activate şi actualizate sub o singură licenţă, iar utilizatorii pot alege combinaţia exactă şi numărul de dispozitive care să fie protejate. În plus, când utilizatorul doreşte să înlocuiască un dispozitiv cu altul nou, licenţa existentă poate fi transferată pe noul gadget.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.