Floria.ro, unul din liderii de pe piata de florarii online in Romania, a fost cumparata integral de Zurich Broker de la antreprenorul Mugur Frunzetti,...
Aura Caraman, Director Operational Zurich Broker

Aura Caraman, Director Operational Zurich Broker

Floria.ro, unul din liderii de pe piata de florarii online in Romania, a fost cumparata integral de Zurich Broker de la antreprenorul Mugur Frunzetti, care a pus bazele afacerii in urma cu trei ani si jumatate. In urma tranzactiei ce s-a incheiat la jumatatea lunii noiembrie, Floria.ro este preluata de Zurich Broker, care isi extinde astfel operatiunile catre zona de comert online.

Fondatorul Floria.ro, Mugur Frunzetti, ramane alaturi de companie in calitate de consultant in comert electronic. “Floria.ro este un proiect de suflet, este cel mai drag proiect pe care l-am dezvoltat. Alaturi de echipa, prin Floria am redefinit atat modul in care se ofera flori in Romania, cat si ce inseamna o promisiune respectata in fata clientilor. Misiunea de “a livra fericire prin flori” este acum dusa mai departe de noul actionariat, eu raman alaturi de echipa si voi fi consilierul Floria in comert electronic, dezvoltand pe viitor si alte proiecte in acest domeniu atat de familiar mie” declara Mugur Frunzetti, Fondatorul Floria.ro

Discutiile si formalitatile juridice privind achizitia Floria.ro de catre Zurich Broker s-au desfasurat pe parcursul ultimelor luni, timp in care echipele au conlucrat.

Am ales sa investim in Floria.ro pentru ca este o afacere careia, daca ar trebui sa ii asociem un singur atribut, i-am asocia cuvantul serios. Este un brand care isi respecta promisiunile fata de client, astfel incat acesta sa fie fidelizat si sa revina, sa aiba incredere. Seriozitatea si respectul fata de client sunt doua aspecte care stau la baza filozofiei noastre in afaceri. Sunt rare, dar cand le gasesti la un business lider de piata, inseamna ca acel business este pe drumul catre succes” spune Aura Caraman, Director Operational Zurich Broker.

O data cu achizitia pachetului integral de actiuni Floria.ro, Zurich Broker isi propune sa dezvolte afacerea, incurajand consumul de flori atat la nivel personal, cat si la nivel corporate.

Floria.ro activeaza pe o piata dinamica, iar ratele de crestere ale afacerii depasesc cresterea pietei, ceea ce permite companiei sa se mentina lider in vanzarile de flori online. O data cu aceasta preluare, vom investi pentru dezvoltarea afacerii in noi directii strategice, precum deschiderea Floria Concept Store intr-un spatiu central din Bucuresti, sau castigarea de cota de piata in zona aranjamentelor pentru corporate si evenimente, astfel incat nu doar clienti finali, ci si companiile sa reinceapa sa se bucure de gestul de a trimite flori partenerilor de afaceri” adauga Aura Caraman.

Valoarea pietei de flori din Romania este estimata anul acesta la 100 milioane de euro, din care vanzarile online reprezinta aprox. 2.5 milioane de euro. Cresterea anuala a vanzarilor de flori online este de cca. 20%. Floria.ro este lider in aceasta zona si inregistreaza cresteri de peste 40% de la an la an.

Zurich Broker se afla la a doua investitie pe piata din Romania, dupa achizitia pachetului majoritar al companiei AV Security Software Distribution, care detine drepturile de distributie ale antivirusului G Data pentru Romania si Republica Moldova.

Floria.ro, afacerea care conduce în topul vanzărilor online de flori, implineşte anul acesta 3 ani de existenta, timp în care a livrat peste 50.000 de buchete de flori. Floria.ro a castigat de doua ori titlul “Floraria Anului” la Gala Premiilor eCommerce (2010 si 2013), dar şi peste 30.000 de clienţi mulţumiţi. Începând din 2010, Floria.ro este marcă atestată Trusted.ro.

Începând cu vara lui 2013, Floria.ro devine prima florărie din România care creeaza buchete în acord cu tendinţele internaţionale din moda. Floria livreaza in intreaga tara in cateva ore de la comanda, prin intermediul partenerilor locali.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.