A patra ediţie a turneului internaţional de bowling în sistem open din România, IDM Bucharest International Bowling Open, s-a încheiat cu victoria lui Bjorn...
IBIBO 2013 - Foto. Ovidiu Salavastru (5)A patra ediţie a turneului internaţional de bowling în sistem open din România, IDM Bucharest International Bowling Open, s-a încheiat cu victoria lui Bjorn Rudshagen, din Norvegia, care a obţinut premiul de 2500 de euro. Locul secund, de 1500 de euro, a fost adjudecat de către Giannis Stathatos, din Grecia, iar ultima treaptă a clasamentului a fost completată de Barry Foley, din Irlanda, de 1000 de euro, în timp ce principalul favorit al competiției, americanul Brian Valenta a ocupat locul șapte.

În fazele finale ale competiției, România a fost reprezentată de trei jucători, cele mai bune clasări fiind realizate de către Romeo Gagenoiu, locul al 11-lea, Cătălin Gheorghe – ocupantului poziției a 14-a și Marius Piticariu care a terminat pe poziția a 16-a.

„Turneul internațional de bowling a reunit pentru a patra oară la rând jucători cu un nivel de joc extrem de ridicat. Acest lucru poate fi remarcat și de media punctajelor, care a fost mult mai bună decât anul trecut. Numărul ridicat de înscriși, alături de numărul de participanți străini, ne demonstrează că IDM Bucharest International Bowling Open a devenit o provocare atractivă pentru jucători de top de la nivel mondial,” a declarat Dragoș Tigoianu, Marketing & PR Manager IDM Club București.

Turneul s-a desfășurat în perioada 18-24 noiembrie la Clubul IDM din Bucureşti sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF) și a fost dotat cu premii totale de 100.000 de lei. În competiţia de anul acesta s-au înscris peste 70 de jucători profesionişti din 12 ţări. Printre aceştia s-au numărat profesionişti din Top 50 mondial precum: legenda bowlingului internațional Brian Voss, campionul en-titre Giannis Stathtos, campionul Norvegiei – Bjorn Rudshagen și jucătorul numărul unu în Irlanda – Barry Foley și americanul Brian Valenta.

Turneul din anul acesta s-a bucurat de sprijinul Brunswick, lider mondial în echipamente dedicate acestui sport. Pentru al patrulea an consecutiv, producătorul a lansa în premieră mondială, în cadrul turneului de la Bucureşti, cele mai noi bile ale sale: Brunswick Melle și DV8 Ruckus. Cu o tehnologie de ultimă oră, aceste bile sunt principala armă în deslușirea ungerii oficiale pentru turneu.

Lista partenerilor și susținătorilor turneului de bowling s-a extins în acest an cu următoarele companii: Aqua Carpatica, First Advertising și Serus România (Dacia, Renault, Nissan).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.