Jurnaliştii TechCrunch au anunţat recent faptul că au văzut un prototip al următoarei generaţii de e-readere Kindle Paperwhite, pe care gigantul american din e-commerce...
paperwhiteJurnaliştii TechCrunch au anunţat recent faptul că au văzut un prototip al următoarei generaţii de e-readere Kindle Paperwhite, pe care gigantul american din e-commerce ar urma să o scoată pe piaţă anul viitor.

Noul gadget Amazon ar avea un design mult mai atractiv, rectangular (fără margini rotunjite), similar cu cel al tabletelor Kindle HDX, şi un ecran de sticlă.

În orice caz, în ciuda ecranului rezoluţie mare, 300 ppi (o rezoluţie mai mare decât a oricărui E-ink reader aflat pe piaţă în acest moment), textul se autoscrollează.

Noul Paperwhite, un gadget care a primit numele de cod Ice Wine, este aşteptat să folosească acel ecran îmbunătăţit alături de o nouă caligrafie, care include un font realizat special pentru device.

Totodată, noul device ar putea avea şi o serie de noi feature-uri fizice. Potrivit editorilor TechCrunch, în locul butoanelor aflate pe marginea gadgetului, partea laterală a tabletei s-ar putea apăsa uşor, având posibilitatea Haptic feedback – un mod de a notifica execuţia unei acţiuni  printr-o vibraţie scurtă. Nu ar lipsi nici un sensor de lumină care s-ar putea ajusta în mod automat la condiţiile ambientale.

Însă, cum noul Kindle ar trebui să apară pe rafturi abia în al doilea trimestru al anului viitor, se poate ca unele dintre specificaţiile prezentate în acest moment să se schimbe. Rămâne de văzut ce va scoate Amazon în lupta cu cele mai vândute tablete ale momentului, iPad şi Samsung.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.