Compania WineRo, producătorul vinurilor ALIRA, anunță lansarea colecției de top ALIRA Grand Vin, o gamă de vinuri exclusivistă în care regăsim un nivel remarcabil...
bobeicaCompania WineRo, producătorul vinurilor ALIRA, anunță lansarea colecției de top ALIRA Grand Vin, o gamă de vinuri exclusivistă în care regăsim un nivel remarcabil de calitate și arome cu o tipicitate de invidiat. Obținute din cei mai buni struguri recoltați de pe cele mai bune parcele ale domeniului Aliman, caracterul său veritabil a fost conturat de tehnicile de vinificare de înaltă clasă și de bogăția pe care le oferă Dunărea, solul și soarele Dobrogei.

Noua colecție super premium, ALIRA Grand Vin este alcătuită din ALIRA Grand Vin Merlot 2011, ALIRA Grand Vin Fetească Neagră 2011, ALIRA Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 și ALIRA Grand Vin Cuvee 2011, vinuri care au fost premiate anul acesta cu medaliile de aur la Premiile de Excelență Vinul.ro și sunt reprezentate la nivel național de PPD România, partenerul strategic WineRo și unul dintre cei mai importanți distribuitori de mărci de alcool premium și super-premium de pe piața locală.

Cantitatea de 80.000 de sticle va fi disponibilă pe piața din România începând cu luna aceasta, iar pentru obținerea gamei ALIRA, WineRo a investit până în prezent peste 8 milioane de euro în proiectul de la Aliman și Rasova din județul Constanța.

Vinurile ALIRA din această gamă aduc un plus de calitate, reflectată în arome și gusturi evoluate într-o deplină armonie. După o succesiune riguroasă de selecție, în strugurii rămași s-a concentrat toată bogăția terroir-ului de excepție al Dobrogei. A urmat recoltarea manuală, selecția atentă a boabelor ajunse în cramă și vinificarea cu presare fină, cu fermentări atent controlate și cu maturare în cele mai bune baricuri. Echipa WineRo a urmărit evoluția acestor vinuri în timpul învechirii și a selectat numai vârfurile de calitate, pe cele care s-au calificat să poarte titlul de „Grand Vin”.

Gama ALIRA Grand Vin este declarația noastră de dragoste pentru potențialul viticol al plantației de la Aliman. Este afirmarea convingerilor noastre în capacitatea terroir-ului și cunoștințelor echipei WineRo de a prezenta ce este mai bun încă din primii ani de viață a plantației. Premierea cu 4 medalii de Aur la cea de-a cincea ediție a competiției Premiile de Excelență Vinul.Ro” ne permite să credem că gama „ALIRA Grand Vin” va deveni punctul de referință a iubitorilor de vin din România”

Ghenadie Bobeică, General Manager, WineRo, producătorul vinurilor ALIRA

În prezent, vinurile ALIRA sunt distribuite prin intermediul PPD România în peste 100 de locații premium din segmentul HoReCa, precum și la nivel internațional, iar planurile pentru anul 2014 prevăd o extindere a prezenței acestora la nivel național.

Înzestrat cu note puternice, noul sortiment Alira Grand Vin s-a născut prin împletirea tradițiilor de vinificație cu cele mai noi tehnologii din domeniu. Selecția atentă a boabelor, calitatea proceselor de producere fac din acest vin, nou lansat pe piața locală, un produs de calitate, ce va fi imediat îndrăgit de iubitorii vinurilor Alira, care îl vor putea savura cu plăcere în orice moment al zilei”

Nikos Xystouris, Director General PPD România

Vinurile ALIRA sunt rezultatul combinației dintre terroir-ul de la Aliman, via întreținută cu multă grijă de echipa condusă de ing. Ilie Caciuc (șef de fermă la Aliman) și expertiza echipei de oenologi sub supravegherea faimosului oenolog Marc Dworkin. Această combinație, alături de o cunoaștere a preferințelor specifice a iubitorilor de vinuri nobile din România, a condus la obținerea unor vinuri unice, memorabile și ample, dar echilibrate, marcate tipic și îmbogățite de condițiile de pe malurile Dunării de la Aliman.

Prezentă pe piața din România din 2007 și parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD România este printre cei mai mari distribuitori de produse de alcool premium și super-premium de pe piaţa locală şi partener al renumitului producător de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium.

Alături de Diageo, Grupul Campari şi de alţi parteneri strategici la nivel local, compania deţine cel mai mare portofoliu de branduri premium și super-premium, renumite în întreaga lume, precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys, şampania Lanson, Campari, Aperol, Wild Turkey, Cinzano, SKYY Vodka, precum și propriul brand de vodkă, Tazovsky Vodka.

Photos Photiades Group (PPG), companie internațională fondată în urmă cu peste 70 de ani, are o activitate impresionantă în vânzări, marketing și distribuție de branduri alcoolice și non-alcoolice de renume mondial. PPG este prezentă în România, Grecia, Cipru, Croația și Slovenia.

WineRo s-a înființat în 2006, an în care a achiziționat teren la Aliman, în județul Constanța. Aici au fost plantate 80 de ha cu soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon. Investiția în achiziții de terenuri și plantări a fost de 2,6 mil. Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA – realizat din struguri Merlot din prima recoltă, cea a anului 2009.

La sfârșitul anului 2012, WineRo a lansat al doilea vin din gamă – ALIRA Tribun 2011, un cupaj prietenos din Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. În martie2013, gama a fost completată cu alte premiere: ALIRA Rose 2012, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 și ALIRA Fetească Neagră 2011.  Pe lânga succesul cunoscut de vinurile Alira pe piața locală, acestea se bucură de o apreciere din ce în ce mai mare și la export în țări precum: Austria, Cehia, China, Germania si Ungaria.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.