Germania a fost pe locul doi în preferinţele de călătorie ale românilor în 2012, după Ungaria şi înainte de Bulgaria. Astfel, ţara care are...
Germania a fost pe locul doi în preferinţele de călătorie ale românilor în 2012, după Ungaria şi înainte de Bulgaria. Astfel, ţara care are cea mai puternică economie europeană, a ajuns la o cotă de piaţă de 13% în rândul călătoriilor în străinătate ale românilor.

Dacă nu vă număraţi printre cei aproape 600.000 de călători români care au ales în acest an cea mai puternică economie a lumii ca şi destinaţie de concediu (sau chiar de business), Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) are câteva ponturi pentru a vă îmbia să luaţi în considerare această ţară pentru concediile viitoare.

Expoziție de artă „Revoluția romanticilor. Fluxus made in USA“ la Schwerin

Mgermaniauzeul de stat din Schwerin prezintă în perioada 14 martie – 9 iunie 2014, în cadrul Anului Romantismului, în expoziția „Revoluția romanticilor. Fluxus made in USA“, paralele în gândirea pictorilor romantici și a așa-numitei mișcări Fluxus.

Travel trends: 38 de locuri must see în Germania

 

Pentru aceasta sunt combinate opere importante ale romantismului precum cele ale pictorului originar din Mecklenburg-Vorpommern Caspar David Friedrichs, Georg Kerstings sau Philipp Otto Runges cu lucrări ale lui George Maciunas, Geoffrey Hendricks, Al Hansen, Alison Knowles sau Ben Patterson. „Fluxus“, „curgător“, este numele unei rețele internaționale de artiști avangardiști. Ei doresc ca prin acțiuni și evenimente, prin filmări, experimente muzicale, lumină și zgomot să schimbe imaginea oamenilor referitoare la artă. Arta și viața să se întrepătrundă.

Muzeul de Stat din Schwerin: www.germany.travel/en/towns-cities-culture/museums/gallery-of-old-new-masters.html

Schwerin: www.germany.travel/en/towns-cities-culture/towns-cities/schwerin.html

Mecklenburg-Vorpommern: www.germany.travel/en/travel-information/federal-states/bundeslaender_1/mecklenburg-western-pomerania/mecklenburg-vorpommern.html

Alte linkuri: www.natuerlich-romantisch.de/romantik-veranstaltungen/e-fluxus-made-in-usa-11506

Brandenburg sărbătoreşte anul Ludwig Leichhardt

Ludwig Leichhardt, născut în urmă cu 200 de ani în Trebatsch, în landul brandenburghez, se numără printre cei mai germania1cunoscuţi cinci nemţi de pe al cincilea continent, datorită expediţiilor sale prin regiunile neexplorate ale Australiei.  Prima sa călătorie s-a sfârşit în anul 1845 în Sydney, unde a fost primit cu mult entuziasm. Landul Brandenburg îi dedică până în decembrie 2013 un an Ludwig Leichhardt. Muzeul Ludwig Leichhardt, aflat în localitatea natală a marelui explorator, prezintă mobilă şi lucrări din acele timpuri. Printre acestea se numără busturile din bronz, replica unei săli de clasă vechi din 1900 precum şi o încăpere veche cu lucrări populare din regiune. 

Anul Ludwig Leichhardt:  www.reiseland-brandenburg.de/veranstaltungen/jahreshoehepunkte/ludwig-leichhardt-jahr.html

Muzeul Ludwig Leichhardt: www.reiseland-brandenburg.de/reiseziele/seenland-oder-spree/details/id/11408/theme

Brandenburg: www.germany.travel/en/travel-information/federal-states/bundeslaender_1/brandenburg/brandenburg.html

Tărâmul lui Leichhardt: www.leichhardtland.de/en/

Istoria Hamburgului prezentată sub forma unui show cu nisip

germania2Numai cu nisip, lumină şi muzică, artista saxonă Anne Löper dă naștere picturilor cu nisip volatile, începând cu 1 decembrie 2013 în cartierul Elbarkaden al orașului Hamburg. Spectacolul ei are loc deasupra unui lightbox. O cameră de luat vederi, poziționată deasupra, filmează cum imaginile se transformă necontenit.  Astfel se poate urmări live, pe un ecran imens, istoria Hamburgului din 1860 și până în zilele noastre. Showul cu nisip povestește despre emigranți, marele incendiu din 1842, războaie și reconstrucție. În fața ochilor publicului, piața de pește prinde viață iar pe un șantier naval este construit un vapor. Apoi, artista invită spectatorii, prin intermediul imaginilor din nisip, la un tur al orașului trecând pe lângă filarmonică, depozitele din port și pe lângă complexul de clădiri Landungsbrücken.

Hamburg: www.germany.travel/en/towns-cities-culture/towns-cities/magic-cities/hamburg.html

Show cu nisip la Hamburg: sand-show-hamburg.com/?lang=en

Portalul orașului Hamburg: english.hamburg.de

Festivalul Muzical al Naţiunilor în Bremen

Festivalul Muzical al Națiunilor invită pentru a 50-a oară, în perioada 24 – 16 ianuarie 2014, în ÖVB-Arena din Bremen, orchestre internaționale, cântăreți și trupe de dans. Acestea prezintă o imagine muzicală colorată a țării și a folclorului din care provin. germania3

Cu ocazia jubileului, Asociația Națională pentru Îngrijirea Mormintelor de Război așteaptă peste 800 de artiști din Franța, Olanda, SUA și Germania. Cea mai lungă călătorie până la Bremen o are proiectul muzical pentru copii „Izivunguvungu” din Africa de Sud.

Preferatul publicului va fi cântărețul Wladimir Jaskewitsch din Belarus. Un punct culminant al manifestării sunt cei 100 de cântăreți la cimpoi din Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Olanda, Elveția și din Scoția, care susțin spectacolul sub denumirea de „Pipes & Drums der Royal British Legion and Friends“. Începând din 1965 și până în zilele noastre, la Festivalul muzical al națiunilor au participat peste 39.000 artiști în peste 380 de orchestre și 89 de ansambluri de dans și cântec din peste 62 de națiuni.

Festivalul Muzical al Naţiunilor:

www.volksbund-bremen.de/musikschau/fakten_en.html

www.volksbund-bremen.de/musikschau/historie_en.html

Portalul orașului Bremen: www.bremen.de/tourism

Bremen: www.germany.travel/en/travel-information/federal-states/bundeslaender_1/bremen/bremen.html

germania4300 ani Carl Philipp Emanuel Bach

Compozițiile lui Carl Philipp Emanuel Bachs au fost cu mult înaintea timpului lor. Fiul muzicianului Johann Sebastian Bach a creat în decursul celor aproape 60 de ani de viață peste 1.000 de opere și a fost în timpul vieții sale mult mai cunoscut decât celebrul său tată. Pe data de 8 martie 2014 se sărbătoresc 300 de ani de la nașterea muzicianului numit și „Bach de Hamburg sau Berliner“. În cinstea lui, orașele lui Bach, Hamburg, Potsdam, Berlin, Leipzig și Frankfurt (Oder), pregătesc în anul jubiliar concerte și evenimente. Și alte orașe nemțești sărbătoresc jubileul. Fanfara din Rheinsberg celebrează, de exemplu, noul an cu concertul de deschidere „Cembalist al regelui“. În BASF-Feierabendhaus în Ludwigshafen, cunoscuta muziciană georgiană Lisa Batiashvili va interpreta, pe data de 27 noiembrie 2013, la violină, opere de Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach și Georg Friedrich Händel. Pianistul clasic și profesorul universitar Michael Rische va susține, în ianuarie 2014, în Teatrul am Marientor din Duisburg, două concerte cu opere de Bach.

Carl Philipp Emanuel Bach: www.cpebach.de/en

Academia de muzică Rheinsberg: www.musikakademie-rheinsberg.de

Teatru la Marientor: www.theater-am-marientor.de

Adventul în curţile istorice din Quedlinburgs

În perioada de advent, vizitatorii din Quedlinburg pornesc într-o călătorie de descoperire prin centrul medieval al orașului UNESCO. În cadrul manifestării Adventul în curte, 19 curți, a căror porți de obicei stau ferecate, se deschid.germania5 Ele te invită să arunci o privire în spatele zidurilor de peste 1000 de ani ale orașului imperial din Harz. În primele trei săptămâni ale perioadei de advent, comercianții oferă spre vânzare praline și turtă dulce, ceai de lemongras și produse meșteșugărești. Pe străzile orașului din Sachsen-Anhalt se aud colinde, în timp ce sticlarii își prezintă măiestria. Și cine încă nu și-a expediat încă lista de dorințe, o poate depune în cutia poștală a lui Moș Crăciun.

Quedlinburg:

www.germany.travel/en/towns-cities-culture/unesco-world-heritage/quedlinburg-old-town.html

Patrimoniul mondial cultural UNESCO:

www.germany.travel/en/towns-cities-culture/unesco-world-heritage/unesco-world-heritage.html

Advent în curți: www.adventsstadt.de/index.php?thema=advent_in_den_hoefen

Parcul Național Harz:

www.germany.travel/en/leisure-and-recreation/national-parks-nature-parks/harz-national-park.html

Sachsen-Anhalt:

www.germany.travel/en/travel-information/federal-states/bundeslaender_1/saxony-anhalt/sachsen-anhalt.html

Piețe de Crăciun în Germania:

www.weihnachtsmarkt-deutschland.de

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.