Am trecut, astăzi, prin Băneasa Shopping City și am văzut că s-a deschis, deja, Grand Cosmos. Vorbim de un spațiu expozițional permanent, iar “Dinozauri Giganți...

Dinozauri Giganti din Argentina_3Am trecut, astăzi, prin Băneasa Shopping City și am văzut că s-a deschis, deja, Grand Cosmos. Vorbim de un spațiu expozițional permanent, iar “Dinozauri Giganți din Argentina” sunt prima expoziție-eveniment găzduită aici. Am intrat rapid într-o altă lume și am luat lecții despre evoluția fascinantelor reptile în toate etapele existenței acestora, de la cel mai mic dinozaur din perioada Triasică și până la cele mai mari exemplare de la finalul Cretacicului. În plus, dacă ajungeți, și trebuie să ajungeți, aveți posibilitatea de a vedea reconstituiri fidele ale dinozaurilor alături de un număr de șase oase și fosile autentice. În completare, tot aici se lansează și Universitatea Cosmos, un proiect ce le oferă posibilitatea celor interesați să capete cât mai multe cunoștințe despre subiectele expozițiilor găzduite de Grand Cosmos.

Ce am mai aflat? Că în cadrul Universității Cosmos, vizitatorii au parte de o experiență educațională completă, fiind introduși în subiectul expoziției de către specialiști din domeniu. Astfel, pentru “Dinozauri Giganți din Argentina”, Grand Cosmos a încheiat parteneriate cu Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie și Discovery Channel România. Specialiștii Institutului vor conduce tururi ghidate în expoziție, oferind informații cuprinzătoare despre exponate.

Mai mult, pentru participanții din Universitatea Cosmos, aceștia vor susține periodic workshop-uri care vor avea rolul de a-i introduce pe cei mici în fabuloasa lume a dinozaurilor. Discovery Channel România completează experiența participanților Universității Cosmos prin proiecții de documentare în cadrul Grand Cinema Digipex. „Ultimele zile ale dinozaurilor” și „Războiul dinozaurilor: Prădători perfecți” sunt doar două din titlurile pe care participanții le pot viziona în această perioadă.

Am creat Universitatea Cosmos pentru a aduce un plus de valoare expozițiilor care vor fi găzduite la Grand Cosmos. Credem că astfel, vizitatorii, atât cei mici cât și cei mari, vor avea o imagine cât mai clară despre universul pe care fiecare eveniment îl propune. Dorim ca Grand Cosmos să nu fie doar un centru expozițional permanent, ci o adevărată experiență a cunoașterii în care educația, interactivitatea și divertismentul de calitate se îmbină perfect”

John Younis, Entertainment Business Unit General Manager în cadrul Băneasa Developments

Expoziția „Dinozuri Giganți din Argentina” va fi deschisă timp de trei luni, până în februarie 2014. Vizitatorii pot admira șase piese autentice provenite de la schelete fosilizate ale dinozaurilor. Printre cele mai fascinante se numără un femur de Argyrosoraurus Superbus, un dinozaur care a trăit în epoca Cretaciuclui superior,  considerat unul din primele descoperiri de dinozauri din Argentina și vertebrele originale ale lui Patagosaurus Fariasi, un animal cu gât lung și cap mic, care ar fi putut ajunge la crengile situate la 5-6 metri înălțime.

În 2014, programul expozițional de la Grand Cosmos va continua cu alte două evenimente de anvergura internațională: “Robot Zoo”, unde vom întâlni nenumărate tipuri de roboți, urmată de „Planet Shark”, o incursiune în lumea rechinilor.

Grand Cosmos este situat în aripa de nord a Băneasa Shopping City, în cadrul Galeriei Feeria, și este parte a Grand Entertainment, divizie de leisure și divertisment a Băneasa Developments ce include și Grand Cinema Digiplex.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.