Casa de Bijuterii Sabion a luat nastere in anul 1998, ca o mica afacere de familie, din pasiunea pentru arta realizarii bijuteriilor. Pasiunea a...
galeriile_sabion (3)Casa de Bijuterii Sabion a luat nastere in anul 1998, ca o mica afacere de familie, din pasiunea pentru arta realizarii bijuteriilor. Pasiunea a evoluat odata cu dezvoltarea afacerii, iar astazi, celor 16 magazine Sabion din tara li se adauga Galeriile Sabion deschise pe Calea Victoriei 68-70. 

Inca de la inceput, unul dintre obiectivele Sabion a fost implicarea unui numar cat mai mare de artisti romani in realizarea bijuteriilor. Astfel, Casa de Bijuterii Sabion se mandreste cu o filosofie si o directie artistica unitara, un departament de design si creatie, artisti, maistrii bijutieri, cizelori, sculptori, gravori, emailori, toti acestia alcatuind echipa atelierului de creatie si productie Sabion, locul in care toate aceste bijuterii sunt schitate, iar mai apoi, realizate manual.

Pe langa abilitatea transformarii metalelor in adevarate opere de arta, Sabion este si un ambasador al miscarii artistice romanesti, Galeriile redeschise acum pe Calea Victoriei primind Premiul pentru cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial, Premiul pentru inovatie in pardoseala si Premiul pentru expunere artistica in cadrul aceleiasi competitii, ARE Design Awards 2011, prezentata de Association for Retail Environments (ARE). Pentru acest premiu, Sabion a concurat cu 500 de mari jucatori de pe piata internationala de retail, precum Tiffany’s, Macy’s  sau Apple Store.

Suntem mandri ca putem numi Sabion pe lista brandurilor 100% romanesti, a povestilor de succes cladite pe talentul si priceperea artistilor romani. In afara marcii Sabion, singurul brand pe care il veti regasi aici este Gianni Lazzaro. Dar sub acest nume creeaza tot un roman, unul care se inscrie intre cei mai apreciati designeri independenti de bijuterii din lume. Acest lucru il califica pentru a ni se alatura demersului de sustinere si reprezentare a artistilor romani, iar pe noi ne onoreaza prezenta domniei sale in cadrul Galeriilor”

Claudiu Bologa, fondator Casa de Bijuterii Sabion

Pe numele sau adevarat Lazar Marcovici, Lazzaro a absolvit Academia de Arte din Dusseldorf in anul 1974 cand a si inceput sa creeze bijuterii. Tot in anul 1974 deschide o galerie de arta insa, dupa scurt timp, decide sa se dedice exclusiv bijuteriilor. La ora actuala  este prezent in cele mai mari expozitii de bijuterii din Leipzig, Basel, Hong Kong si Las Vegas. In plus, gasim bijuteriile sale in magazinele din Viena, Paris, Barcelona, Milano, Geneva, Moscova, Sydney, New York, Las Vegas, Kiev, Dusseldorf, Dubai. Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numara Sophia Loren si Heidi Klum dar si alte personalitati feminine de talie mondiala.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.