Destinația de vacanță Germania se numără printre cele mai îndrăgite destinații turistice ale Europei și ocupă, în anul 2012, conform IPK International, locul întâi...
02_Alte Nationalgalerie_Foto Maximilian MeisseDestinația de vacanță Germania se numără printre cele mai îndrăgite destinații turistice ale Europei și ocupă, în anul 2012, conform IPK International, locul întâi în topul destinațiilor turistice pentru cultură ale europenilor.

Dintre toate cele 50 de țări de la nivel mondial evaluate de Anholt-GFK Roper Netion Brands Index, Germania se află pe locul al cincilea în ceea ce privește cererea după domeniul ʺCulturăʺ. Printre multitudinea de comori culturale se numără și cele 38 de monumente naturale și culturale recunoscute de UNESCO.

Travel trends: plănuiți concediul pentru 2014? Nu uitați de Germania!

Sub motto-ul ʺPatrimoniul mondial UNESCO – turism durabil orientat spre cultură și naturăʺ, Organizația Germană pentru Turism (DZT) le dedică în Germania în anul 2014 siturilor patrimoniului mondial UNESCO un an tematic și pune astfel patrimoniul mondial UNESCO în centrul atenției a muncii de marketingului la nivel mondial.

Siturile patrimoniului mondial UNESCO – importanță foarte mare pentru turismul Germaniei

ʺSigla UNESCO nu este doar de o importanță deosebită pentru Destinația de vacanță Germania, ea reprezintă și o marcă de calitate importantă în turismul internaționalʺ, explică Petra Hedorfer, Președinte al Consiliului de Administrație a Organizaţiei Germane pentru Turism (DZT).

ʺMarca UNESCO îi aduce Destinației de vacanță Germania vizitatori suplimentari, ea este gândită însă și pentru a folosi la pretențiile asupra dezvoltării durabile și la înțelegerea dintre popoare. Cooperarea cu DZT sub forma anului tematic 2014 ne dă posibilitatea de a face cunoscut pentru cât mai multă lume patrimoniul mondial cultural și natural în autenticitatea sa și de a-i sensibiliza în ceea ce privește valoarea patrimoniului mondial și al UNESCOʺ, explică Dr. Rolan Bernecker, secretar general al Deutschen UNESCO-Kommission e.V.

Din totalul de 981 situri ale patrimoniului mondial recunoscute de UNESCO, peste jumătate se află în Europa – dintre acestea 38 în Germania. Datorită acestui fapt, Germania, alături de Franța, se află pe locul trei în Europa. Siturile patrimoniului mondial UNESCO se împart în șase categorii în funcție de numărul de orașe în care se regăsesc: Castele și fortărețe (4), Natură, grădini și peisaje (7), Ansambluri ale orașelor vechi (5), Cultură industrială (3), Biserici și mănăstiri (8) precum și alte situri ale patrimoniului mondial (11) din categoriile arhitectură, design și istoria culturilor.

Siturile protejate de UNESCO din Germania au deja o tradiție foarte veche: în anul 1978 a fost preluat în lista UNESCO primul monument cultural al Germaniei, Domul din Aachen. Al 38-lea și cel mai tânăr sit al patrimoniului mondial în Germania a fost numit în această vară parcul muntos Wilhemshöhe din Kassel.

În clasamentul internațional a 140 de națiuni, Destinația de vacanță Germania a fost evaluată de către Travel & Tourism Competitiveness Report a World Economic forum 2013 cu 6,3 puncte din șapte puncte posibile pentru resursele sale culturale. Conform monitorului de calitate, 41 procente din oaspeții străini s-au hotărât pentru Germania ca  destinație de vacanță datorită atracțiilor turistice. Majoritatea turiștilor dornici de cultură vin din SUA (22 procente) și Marea Britanie (17 procente).

 Pentru 34% din turiștii interesați de cultură, titlul ʺPatrimoniul mondial UNESCOʺ este suficient pentru a-și începe călătoria. Statutul de patrimoniu mondial se poate deci asocia cu o sigla unui standard de calitate internațional.

8 trasee turistice aduc mai aproape experiența patrimoniului mondial UNESCO

În cadrul anului tematic ʺPatrimoniul mondial UNESCO – turism durabil orientat spre cultură și naturăʺ, DZT aduce siturile patrimoniului mondial UNESCO german, prin intermediul diferitelor campanii și acțiuni, în centrul atenției activităților internaționale de marketing și distribuție. În colaborare cu UNESCO-Welterbestätten Deutschland e.V., au fost pregătite 8 trasee turistice, de-a lungul cărora, turiștii străini pot trăi experiența patrimoniului mondial în Germania. Traseele diferite pornesc de la nord spre sud și fac legătura între diferitele situri ale patrimoniului mondial UNESCO precum și cu atracții turistice de top internaționale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.