Era Shopping Park Oradea- deţinut de Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail din România-...
Concert Smiley la Era Shopping Park IasiEra Shopping Park Oradea- deţinut de Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail din România- a semnat în această toamnă noi contracte de închiriere pentru spaţii comerciale cumulând peste 9.500 mp, astfel încât gradul de ocupare al centrului comercial a urcat cu 17%.

Prin contractele de închiriere convenite în ultimele luni, la Era Shopping Park Oradea gradul de ocupare a crescut de la 75% la 92%. SC Omilos Oradea SRL, proprietarul acestui parc comercial, a trebuit recent să considere reorganizarea societăţii în cadrul procedurii simplificate a insolvenţei (după ce a pierdut o dispută de natură juridică cu antreprenorul general Constucții Bihor S.A.). După deschiderea acestei proceduri, activitatea Omilos Oradea şi a ERA Shopping Park Oradea nu va fi însă întreruptă în niciun mod; activitatea centrului comercial va continua în condiţii normale şi nu va exista niciun impact asupra activităţii chiriaşilor ori serviciilor asigurate clienţilor centrului comercial”

Graham Kilbane, COO ARGO

În ceea ce priveşte celelalte centre comerciale din portofoliul ARGO, rata de ocupare a Shopping City Sibiu a urcat cu 3% ajungând la 96%, cea a Shopping City Suceava va fi de 99% după deschiderea noului magazin Decathlon, iar gradul de ocupare al Era Shopping Park Iaşi este de 97%.

Între noile magazine din Era Shopping Park Oradea se afla şi un “new entry” pe piaţa de retail din România: începând cu 28 noiembrie, în premieră la Oradea, Stock House va fi unul dintre cele mai mari magazine de tip discount din ţară, având o suprafaţă de 4.400 mp. Mărfurile vor fi prezentate în sistem “self service” şi vor avea preţuri foarte accesibile. Magazinul va avea raioane care vor acoperi aproape toate domeniile: îmbrăcăminte şi încălţăminte, cosmetice şi articole de parfumerie, uz casnic şi curăţenie, rechizite şi papetărie, jucării, decoraţiuni interioare, bricolaj şi mic mobilier, electrice şi electrocasnice, dar şi o zonă dedicată produselor alimentare ambalate şi care nu necesită condiţii speciale de temperatură. Magazinul dispune de 3 intrări pentru a facilita accesul cumpărătorilor atât din interiorul centrului comercial, cât şi direct din exterior.

În această toamnă, Era Shopping Park Oradea şi-a consolidat inclusiv zona de amenajări interioare şi mobilier: Lemet, unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel naţional, a inaugurat la Oradea cel mai mare magazin din reţeaua LEM’S. Magazinul LEM’S din Era Shopping Park Oradea se întinde pe o suprafaţă de 1.700 mp, iar pentru deschiderea sa a fost necesară o investiţie de cca 2.300.000 lei.

Tot la Oradea va fi deschis până la sfârşitul anului un alt showroom de mobila- Studio New Design, care va avea o suprafaţă de 400 mp, pe care va fi expus mobilier casnic şi industrial. Era Home Center (zona dedicată în Era Shopping Park Oradea amenajărilor, decoraţiunilor şi mobilierului), care cuprinde ancore gen Mobexpert, Elvila, Natürlich, Bricostore, LEM’s etc- a depăşit 15.000 mp, fiind cea mai mare din regiune.

Zona de fashion a fost, la rândul său, extinsă la Era Shopping Park Oradea, cu “American Original” – un magazin multibrand deschis de curând, care, pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi oferă branduri americane (pentru femei, bărbaţi şi copii): Calvin Klein, Ralph Lauren, Guess, Tommy Hilfiger, Jessica Simpson, Nautica, Levi’s, DKNY etc.

Mixul de chiriaşi din Era Shopping Park Oradea a fost extins, de asemenea, pe zona de jucării şi produse pentru copii, precum şi pe partea de servicii, fiind inaugurate o sală pentru tenis de masă, o sală de cursuri de dans, o pistă de maşinuţe pentru copii şi un restaurant tip autoservire.

În Shopping City Sibiu au fost, de asemenea deschise o serie de magazine noi în ultimele luni, mai ales pe zona de fashion, între acestea aflându-se Chanttal (un magazin dedicat femeilor), Lashez (retailerul de haine și accesorii de damă de origine română, care în mai puțin de trei ani s-a extins atât în interiorul României, cât și în Turcia și Republica Moldova) și Pret – a- Porter (magazin cu îmbrăcăminte pentru femei). Noriel, liderul pieței de retail de jucării, a deschis, la rândul său, un nou magazin în Shopping City Sibiu la începutul toamnei, iar de curând Madame Lucie a adus în centrul comercial celebrele “macarons”, emblemă a rafinamentului francez în materie de produse de cofetărie. În plus, în curând DHS va deschide în cadrul parcului comercial cel mai mare magazin de biciclete din oraș, pe un spatiu de peste 300 mp.

“Sfârşitul anului 2013 este efervescent atât din prisma noilor deschideri din centrele comerciale ARGO, cât şi din perspectiva pregătirilor generale ale magazinelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Suntem la mică distanţă de Black Friday- care ne aşteptăm să aducă vânzări în creştere faţă de anul trecut, iar apoi trecem în verva cumpărăturilor de Crăciun şi Anul Nou, aşa încât intrăm într-un sezon aşteptat cu interes de retaileri şi cu bucurie de către consumatori”, a precizat Graham Kilbane.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.