Incepand din aceasta toamna, BUCHAREST DESIGN CENTER lanseaza Lovely Design Hub, un proiect prin care o serie de spatii bucurestene (cafenele, restaurante, concept-store-uri sau...
Lovely Design HubIncepand din aceasta toamna, BUCHAREST DESIGN CENTER lanseaza Lovely Design Hub, un proiect prin care o serie de spatii bucurestene (cafenele, restaurante, concept-store-uri sau cladiri de birouri) care se evidentiaza din punct de vedere al design-ului sunt promovate si punctate pe o harta virtuala a Bucurestiului, atat pentru publicul local, cat si pentru strainii care viziteaza Romania.

Ce inseamna Lovely Design Hub:

Spatiile vizate poarta in locuri vizibile “semnatura” BUCHAREST DESIGN CENTER. In acelasi timp, pe site-ul www.bucharestdesigncenter.org exista o harta virtuala a Bucurestiului unde pot fi localizate cu usurinta, marcand astfel acele spatii din Bucuresti care se evidentiaza prin design. Asadar, BDC propune un traseul al locurilor emblematice in materie de design contemporan, acele spatii unde atat cunoscatorii sau mai putin cunoscatorii pot regasi interioare si aranjamente inedite, obiecte de designer, abordari indraznete.

Lovely Design Hub isi propune sa fie atat un promotor al designului de calitate, sa incurajeze “schimbarea la fata” a spatiilor bucurestene prin design, dar si un instrument prietenos prin care locuitorii Capitalei sau turistii sa poata identifica cu usurinta spatiile in care designul “este la el acasa” in Bucuresti. Designul contemporan vizionar, indraznet si proaspat este astfel adus in atentia publicului larg.

Intr-o prima etapa a proiectului, Lovely Design Hub integreaza urmatoarele spatii din Bucuresti: Pub Energiea, cafeneaua The Institute, Atelier Anda Roman, concept-store-ul Casara, libraria Carturesti Verona, sediul agentiei de publicitate Headvertising, cladirea The Ark, concept-store-ul Intro, manazinul Wagner Wagner Maison de la Porcelaine Cotroceni, sediul Hansen, Papiota Bar, Madame Pogany si Targul de bijuterie contemporana Autor.

“Romanii sunt din ce in ce mai informati si mai entuziasti cand vine vorba de design si arte vizuale. Ne place sa aflam cat mai multe despre acest subiect, sa fim inconjurati de obiecte si lucruri frumoase, sa ne bem cafeaua in spatii inedite, invatam sa apreciem designul de calitate. Preocuparea pentru design este un semn al evolutiei, iar designul ca stil de viata apropie oamenii. Este o prima serie de spatii, la care ne dorim sa adaugam constant altele noi. Planurile noastre implica o extindere viitoare a proiectului si in alte orase ale tarii si o expune cat mai larga a acestor spatii catre turisti si strainii care ne viziteaza”

Olga Sanda, BUCHAREST DESIGN CENTER

Puteti vizualiza harta Lovely Design Hub accesand: http://bucharestdesigncenter.org/harta/. Proiectul urmeaza a se extinde, atat la nivelul Bucurestiului, cat si in orasele din tara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.