Prima ediție a Galei Fundației Regina Maria a avut loc vineri, 16 noiembrie, la Cercul Militar Național, cu ocazia deschiderii unei noi Policlinici Sociale....
iuttaPrima ediție a Galei Fundației Regina Maria a avut loc vineri, 16 noiembrie, la Cercul Militar Național, cu ocazia deschiderii unei noi Policlinici Sociale. Pentru a asigura pe viitor o asistență medicală de calitate, în cadrul evenimentului a avut loc o campanie de strângere de fonduri la care s-au licitat obiecte și pachete de valoare. Iutta s-a alăturat inițiativei prin crearea unei genți din piele special pentru acest eveniment, inspirată din recenta colecție Dor de românesc.

Exemplul oferit de-a lungul timpului de către ”Mama Regină” și valorile insuflate de aceasta au motivat Fundația Regina Maria să demareze proiecte care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții a cât mai multor persoane defavorizate. Lecția despre spiritualitate și dorul de tradiție, de românesc, au motivat brandul Iutta, susținător activ al culturii locale, să dea curs invitației de a înscrie la licitație o geantă unicată.

Pentru acest eveniment, designul genții s-a bazat pe tiparul colecției Dor de românesc:

Produsul înscris la licitație, creat special pentru Gala Fundației Regina Maria – Din Inimă pentru Viitor, prezintă simbolurile protecției solare încinse într-un brâu atent împletit cu motive tradiționale din zona Moldovei. Această geantă realizată exclusiv din piele a fost însoțită de un mesaj personalizat, care descrie și mesajul Iutta pentru Gala din 16 noiembrie: Din inimă pentru Regina Maria!” 

Nicoleta Chirica, designer și fondator Iutta

Pe lângă geanta Iutta, licitația organizată în cadrul acestui eveniment a prezentat obiecte de artă şi de artizanat vechi de peste 100 de ani,  dar și experienţe extreme precum ture cu Ferrari in circuit (Madrid, Barcelona, Malaga), descoperirea Parisului din elicopter, cursă Monster-Truck sau salturi cu paraşuta. Acest proiect ce a strâns peste 50.000 EUR a fost un prim pas pentru obținerea sprijinului din partea mediului de business şi a societăţii civile, din dorința de a face accesibile serviciile medicale și pentru categoriile dezavantajate.

Gala “Din Inimă pentru Viitor” s-a dovedit a fi o seară memorabilă, plină de momente de suflet. Gazdele evenimentului ce a avut loc în Sala de Marmură a Cercului Militar Națonal au fost doctorul Wargha Enayati și Melania Medeleanu. Alături de ei s-au aflat peste 250 de invitați de marcă, precum Excelența Sa, Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în București, dar și persoane publice care au răspuns afirmativ inițiativei: Ramona Bădescu, Anca Țurcașiu, Ozana Barabancea, Horia Brenciu și mulți alții.

Noua policlinică ce urmează să se deschidă va dubla numărul de beneficiari și va implementa un concept de Centru de servicii sociale multivariate care să adreseze mai multe dintre problemele acestei categorii de public defavorizat, de la cele de sănătate, până la cele de integrare socială sau educație.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.