În T3 2013 piaţa IT îşi continuă trendul pozitiv, înregistrând o creştere de peste 2% în comparaţie cu aceeași perioadă a anului precedent. În...
laptop-tablet-smartphoneÎn T3 2013 piaţa IT îşi continuă trendul pozitiv, înregistrând o creştere de peste 2% în comparaţie cu aceeași perioadă a anului precedent. În același timp, valoarea nesubvenţionată a sectorului de telecom generată în T3 2013 a înregistrat o creştere de aproape 12% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior, însumând 115 milioane de euro.

Uşoara creştere a sectorului a fost generată de segmentul tabletelor media şi al tastaturilor, care reuşesc să îşi păstreze evoluţia pozitivă şi în acest trimestru. În cadrul tabletelor media se observă că produsele cu preţ atractiv, ce nu înglobează foarte multe caracteristici tehnice, cresc în importanță.

De asemenea, tastaturile wireless ce pot fi conectate la o tabletă sau la un smart TV aduc segmentului de tastaturi creşteri de două cifre. Celelalte categorii de periferice, mouse-uri şi camerele web, întregistrează uşoare reveniri. Cerererile pentru calculatoare portabile, calculatoare desk şi monitoare rămân în scădere şi în T3 2013.

Telecom

În timp ce, la nivel total, piaţa a stagnat în volum, în valoare nesubvenţionată, smartphone-urile păstrează evoluţia pozitivă a sectorului de telecom.

În perioada ianuarie – septembrie 2013, rata de creștere a fost de peste 15% (302 milioane de euro) față de aceeași perioadă a anului trecut. Se observă însă o încetinire a acestui trend determinată în special de eroziunea preţului mediu al smartphone-urilor.

În cadrul acestui segement, s-a înregistrat în T3 o creştere a importanţei segmentelor de produse din clasele mici şi medii de preţ.

Vezi și:

GfK: Piața bunurilor de folosință îndelungată, 410 milioane de euro în T3

Electrocasnice mici, cea mai bună performanță în ceea ce privește rata de creștere în T3

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.