La Lyon a fost demarat  un  proiect inovator, construit ca fiind cel mai mare experiment european cu privire la sistemele electrice ale viitorului. Sprijinit...
verdeLa Lyon a fost demarat  un  proiect inovator, construit ca fiind cel mai mare experiment european cu privire la sistemele electrice ale viitorului. Sprijinit de Panasonic Heating and Cooling, președintele zonei „Greater Lyon”, EDF și cei 20 de parteneri, Smart Electric Lyon s-a lansat oficial odată cu deschiderea showroom-ului din Lyon, Franța, pe 28 octombrie 2013.

“Dezvoltarea infrastructurii energetice inteligente este esențială pentru îmbunătățirea eficienței energetice, un domeniu important pentru Panasonic. Competenţele noastre de bază îmbină informațiile electronice cu soluțiile de încălzire și răcire. Smart Electric Lyon va explora zona din domeniul managementului inteligent al energiei, ce include nu doar economisirea de energie, ci şi crearea și depozitarea energiei inteligente. Parteneriatul dintre Panasonic şi membrii consorțiului Smart Electric Lyon presupune că putem împărtăși experiența noastră de a dezvolta inovații în managementul energiei. Studiile ergonomice și sociologice efectuate pe durata proiectului ne permit, de asemenea, să dezvoltăm echipamente care satisfac nevoile consumatorilor și să asigurăm o uşurinţă în utilizare”, a declarat Laurent Abadie, CEO Panasonic.

Panasonic va susţine proiectul cu o varietate de produse de încălzire  și de răcire eficiente energetic, inclusiv Aquarea Air Source Heat Pump – un sistem super-eficient pentru furnizarea de încălzire și/sau de răcire, precum și producerea de apă caldă menajeră. Aceste pompe de căldură sunt special echipate cu soluții de conectivitate de la Panasonic pentru a se asigura faptul că sistemele sunt ușor de utilizat, și pentru a colecta date vitale, exacte. Compania va integra, de asemenea, alte soluții de echipamente pentru casă, cum ar fi produse de iluminat LED pentru a optimiza managementul total de energie a proprietăților proiectului.

Tehnologiile instalate la Smart Electric Lyon sunt concepute pentru a controla consumul de energie, pentru a îmbunătăți confortul locuinţei și pentru a îmbunătăți performanțele întreprinderilor și comunităților: acestea includ echipamente noi pentru încălzire, răcire, iluminat, automatizare a casei, sau chiar soluții digitale inovatoare.

Smart Electric Lyon este condus de un consorțiu construit în jurul FED și este susţinut pentru investițiile viitoare de ADEME. Este alcătuit din 21 de parteneri din lumea industriei și a cercetării, ce include producători de echipamente electrice, operatori de telecomunicații și centre importante de cercetare. Toate aceste companii sunt mobilizate pentru a dezvolta, combina și evalua soluții inovatoare. Oraşul Lyon a fost selectat ca oraș pilot, datorită implicării sale în proiecte inovatoare ce proiectează orașul viitorului bazat pe mobilitate, calitatea vieții și respectul pentru mediul înconjurător.

Acest test pe scară largă cuprinde 25.000 de persoane, retaileri, companii și comunități din Lyon pentru testarea sistemelor electrice de mâine. Această abordare de colaborare se va desfășura timp de patru ani, cu experți recunoscuți în diverse domenii, toţi fiind dispuşi să combine experiența și expertiza pentru a face față provocărilor energetice ale viitorului.

Acest proiect este potrivit pentru Panasonic, întrucât încălzirea și apa caldă ocupă un loc extrem de important în consumul casnic de energie. Panasonic intenționează să pună la dispoziţia Smart Electric Lyon resursele sale europene și franceze. Compania a implicat în proiect o echipa R & D dedicată şi cu experienţă de la centrul tehnic european Panasonic din Frankfurt.

De mai mulţi ani, Panasonic Heating and Cooling dezvoltă soluții pentru a spori conectivitatea produselor sale, a reduce și a optimiza consumul de energie într-un mod inteligent. Fie că este vorba de proiecte rezidenţiale pentru instalaţii mari, Panasonic oferă interfețe ușor de instalat și poate detecta automat toate componentele hardware. Aceste interfețe sunt compatibile cu toate sistemele existente (de exemplu, ZigBee, KNX, EnOcean, sau Modbus).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.