La cei 19 ani ai săi, Ionuţ este deja unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri români din întreaga lume. Originar din Râmnicu...
Ionut Budisteanu pe podium la Intel ISEF 2013La cei 19 ani ai săi, Ionuţ este deja unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri români din întreaga lume.

Originar din Râmnicu Vâlcea, Ionuţ a fost inclus de prestigioasa revistă Time în rândul celor mai influenţi 16 tineri din lume în 2013, ocupând locul 9 în clasament.

Tânărul a conceput un sistem prin care un automobil se poate conduce singur, prototipul gândit de Ionuţ reprezentând un mare potenţial pentru crearea de maşini autonome pentru mase, la un cost de doar 4.000 de dolari, comparativ cu maşina care se conduce singură, realizată de Google şi care costă 75.000 de dolari.

Cine este Ionut Budisteanu

“Budişteanu, elev în România, a folosit tehnologia inteligenţei artificiale şi o cameră montată pe maşină pentru a identifica benzi de circulaţie, curbe, automobile şi chiar oameni”, scriu editorii Time.

Ionuţ Budişteanu a câştigat pe 17 mai, în Phoenix, Arizona, premiul cel mare la cea mai amplă competiţie preuniversitară de ştiinţă şi inginerie din lume, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF). El şi-a adjudecat cel mai important premiu al competiţiei, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 dolari. Ionuţ a mai câştigat alte 4 premii în cadrul Intel ISEF, a căror valoare cumulată este de 14.000 dolari.

Vedeţi aici lista completă a celor mai influenţi tineri din lume în 2013.
ionut budisteanu

Pe primul loc în topul realizat de revista Time se află cântăreaţa din Noua Zeelandă Lorde, în vârstă de 17 ani, urmată de jucătoarea de golf Lydia-Ko, tot din Noua Zeelandă, în vârstă de 16 ani, care a obţinut mai multe premii în Ladies Professional Golf Association (LPGA). Pe locul al treilea se află britanicul Nick D’Aloisio, creatorul aplicaţiei Summly, care rezumă automat conţinutul ştirilor pentru ca acestea să poată fi citite mai uşor de pe smartphone-uri.

Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care a supravieţuit unei tentative de asasinare în urmă cu un an, se află pe locul 6 în clasamentul Time. Ea a primit prestigiosul premiu Saharov al Parlamentului European şi a fost propusă pentru premiul Nobel pentru pace în 2013.

Printre cei mai influenţi tineri din lume se află şi Malia Obama, fiica preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, care ocupă locul 10.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.