Deutsche Telekom își consolidează poziția pe segmentul B2B, prin achiziționarea GTS Central Europe (GTS), pentru suma totală de 546 milioane de euro. Cu GTS,...

Deutsche TelekomDeutsche Telekom își consolidează poziția pe segmentul B2B, prin achiziționarea GTS Central Europe (GTS), pentru suma totală de 546 milioane de euro. Cu GTS, Deutsche Telekom își extinde capacitatea de a oferi servicii de telecomunicații pan-europene, precum și produse integrate în țările în care are în prezent o infrastructură limitată de rețea cu acces prin linii fixe. Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare.

Noi investim, contrar tendințelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziției noastre pe piața operatorilor integrați, compusă din servicii de comunicații mobile și fixe. Consolidarea poziției pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a spus Timotheus Höttges, Chief Financial Officer Deutsche Telekom.

Claudia Nemat, membru în Boardul Deutsche Telekom pentru Europa și Tehnologie este de părere că „această achiziție crește capacitatea companiei de a furniza servicii inovative de telecomunicații pan-europene transfrontaliere. Subsidiarele locale din Cehia și Polonia, ale căror operațiuni sunt centrate pe comunicațiile mobile, vor beneficia cel mai mult de infrastructura fixă adăugată. De aceea, GTS este o completare ideală a portofoliului”.

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. Compania are o infrastructură de rețea și centre de date extinsă, precum și un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business. În 2012, GTS a obținut venituri de 347 milioane de euro și o EBITDA pro-forma de 87 milioane de euro, excluzând activele slovace, care vor fi reținute de vânzători, ca parte din tranzacție.

Deutsche Telekom cumpără GTS de la un consorțiu de firme internaționale de investiții, incluzând Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital și M/C Partners, care au dezvoltat activ compania în ultimii 6 ani. Clienții deja existenți și viitori ai GTS vor beneficia de suportul oferit de Deutsche Telekom, respectiv de rețeaua extinsă la nivel european și global, de accesul la serviciile fixe și mobile, precum și de resursele sale financiare. Toți clienții vor beneficia de furnizarea neîntreruptă a serviciilor.

Considerăm că Deutsche Telekom este cel mai bun partener pentru GTS și ne bucurăm de beneficiile și oportunitățile astfel create pentru clienții și angajații noștri”, a adăugat Danny Bottoms, CEO GTS.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.