Romtelecom și-a menținut, în trimestrul al treilea 2013,  poziția stabilă pe piață, raportând venituri de 152,6 milioane Euro, cu 0,6% mai reduse față de aceeași...

romtelecomRomtelecom și-a menținut, în trimestrul al treilea 2013,  poziția stabilă pe piață, raportând venituri de 152,6 milioane Euro, cu 0,6% mai reduse față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conținutul TV în exclusivitate și, în special, canalele HD relevante au avut impact în creșterea numărului de clienți TV, cu 7,2%, și a veniturilor corespunzătoare, cu 8,2% în trimestrul al treilea 2013, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din serviciile de Internet au crescut cu 3,8% în T3 2013, iar numărul de abonați a înregistrat, de asemenea, o tendință ascendentă de 4,8% față de T3 2012. Astfel, numărul clienților de Internet a depășit 1,23 milioane în T3, respectiv 1,32 milioane pentru TV, iar cel al abonamentelor a ajuns la peste 4,8 milioane.

Anastasios_TzoulasÎn acest trimestru, Romtelecom a continuat să raporteze rate de creștere în principalele zone de interes strategic. Astfel, concentrarea companiei asupra segmentelor de televiziune si Internet se reflectă în creșterea numărului de clienți, în timp ce, pe segmentul dedicat companiilor, Romtelecom și-a consolidat poziția ca jucător ITC important”

Anastasios Tzoulas, Chief Financial Officer Romania

Scăderea abonaților de voce s-a stabilizat la 3,8% în trimestrul al treilea 2013, mai mică decât cea raportată pentru T2 2013.  Ca furnizor de pachete de servicii, rata de penetrare a serviciilor de Internet în baza de clienți de voce ai Romtelecom a crescut, ajungând la 55%, în timp ce serviciile TV au înregistrat o rată de penetrare de 58% din baza serviciilor de voce.

Cea mai mare rată de creștere a veniturilor (221% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut) a fost înregistrată de soluțiile ITC, reflectând astfel eforturile Romtelecom de a-și consolida poziția de lider pe acest segment. Implementarea unor soluții ITC la cheie pentru companii de top, care includ managed services, virtualizare desktop, comunicații unificate, securitate IT, precum și o varietate de soluții de tip cloud, au dat rezultate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.