Binecunoscuta staţiune de schi din Austria, Bad Gastein, a investit 20 de milioane de euro în modernizarea domeniului schiabil! Domeniul de schi de pe vârful...
ski austriaBinecunoscuta staţiune de schi din Austria, Bad Gastein, a investit 20 de milioane de euro în modernizarea domeniului schiabil! Domeniul de schi de pe vârful Stubnerkogel din Bad Gastein dispune din acest an de o infrastructură ultra modernă, prin care se poate asigura înzăpezirea artificială pe toată perioada sezonului de schi şi asta chiar până la baza pârtiilor.

Lucrările de construcţie la sistemul de înzăpezire şi la bazinele de colectare a apei şi de împânzire s-au derulat conform planului. În vara acestui an s-au terminat şi ultimele proiecte, investiţia de 20 de milioane de euro îmbunătăţind considerabil calitatea serviciilor oferite schiorilor.

Modernizările nu se opresc aici: 600 de mii de euro s-au investit anul acesta în controlul şi prevenirea avalanşelor şi 850 de mii de euro au fost cheltuiţi pentru achiziţionarea a  două ratracuri şi a altor utilaje pentru pregătirea pârtiilor. Astfel parcul de ratracuri şi utilaje  de la Bad Gastein cuprinde acum 25 de maşini.

Tehnica IT nu este lăsată nici ea deoparte, punctul de atracţie al serviciului Ski amadé Guide este un sistem de navigare tip GPS, aplicaţie  accesibilă atât de pe iPhone cât şi de pe Android prin intermediul căreia sunt prezentate  pârtiile, informaţii despre regiunea de schi, condiţiile meteo din staţiune şi de pe pârtii şi multe alte informaţii, accesibile acum oriunde s-ar afla utilizatorul.

In cele 5 domenii de schi din valea Gastein există peste 300 de puncte de acces WLAN gratuit, unde, pe un perimetru de 150 m, orice smartphone, iPad sau laptop poate detecta conexiunea la internet.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.