Anul acesta a fost unul excepțional pentru inventica românească. Dar puțină lume știe că așa e aproape în fiecare an: sute de inventatori români...
innovateAnul acesta a fost unul excepțional pentru inventica românească. Dar puțină lume știe că așa e aproape în fiecare an: sute de inventatori români participă la saloanele de inventică de pe întreg globul și revin în țară cu diplome, medalii și recunoaștere internațională.

În urmă cu câteva luni, divizia locală a companiei din tehnologie 3M a lansat campania “PR3MIAZĂ INOVAȚIA”, un proiect prin care compania și-a propus să facă cunoscuți inventatorii români și invențiile lor marelui public. “Valorile care susțin știința și cercetarea românească au nevoie de mai multă promovare și de mai mult suport financiar. În acest sens, tot în noiembrie 2013 vom organiza evenimentul Premiile Inovației Românești, o gală de excepție la care vor participa toți cei care cred în acest proiect, de la inventatorii înșiși, până la autorități, oameni de afaceri, reprezentanți ai presei, profesori și studenți”, spun reprezentanții 3M.

Potrivit acestora, miza proiectului este de a transforma inventatorii în vectori de comunicare și într-un liant între noile generații și managerii de succes. Inventica poate și trebuie să fie o sursă generatoare de profit, de reputație și cariere de succes.

În acest sens, pe 6 noiembrie, la Universitatea Politehnică din Bucureşti, va avea loc un dialog-dezbatere despre invenţiile şi inventatorii din România alături de Prof. univ. Alexandru Marin – Director al Oficiului de Transfer de Tehnologie din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi Prof. univ. Dr. rer. nat. Marius Enăchescu – Director al Centrului pentru Ştiinţa Suprafeţei şi Nanotehnologie din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Din această discuţie vom afla care este impactul invenţiilor asupra societăţii, despre parcursul de la o idee la o invenţie brevetată/aplicată în industrie sau economie.

“Campania națională  este un demers unic de mediatizare, promovare și sprijin acordat inventicii românești. Am lansat un wikinnovation: o enciclopedie online de prezentare, promovare și studiere a celor mai importanți inventatori români contemporani. De altfel, acest portal enciclopedic este platforma principală de comunicare în campania noastră”, ma spun reprezentanții 3M.

3M este o companie globală de tehnologii diversificate. Cu sediul în SUA și cu o puternică prezență globală, 3M deține peste 2500 de patente recunoscute internațional și înglobează efortul și munca a peste 84.000 de angajați pe întreg mapamondul. Inovația continuă este esența companiei 3M. Inovațiile 3M au îmbunătățit viața a milioane de oameni din întreaga lume. Cu vânzări la nivel global de 30 de miliarde de dolari, 3M este una dintre cele 30 de companii listate în indicele Dow Jones Industrial Average și face parte din Standard & Poor’s 500. Compania promovează și acționează în spiritul responsabilității sociale și al protejării mediului. 3M a desfășurat peste 8600 de programe de prevenire a poluării. Prezentă în România de 15 ani, compania 3M oferă tehnologii, soluții și produse în următoarele domenii principale: bunuri de consum, electronică și energie, sănătate, industrie, siguranță, securitate și grafică comercială.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.