ASUS, al treilea furnizor de computere personale din lume, a lansat Essence III, un convertor de semnal digital-analog pe USB cu arhitectură balansată și...
asus amplificatorASUS, al treilea furnizor de computere personale din lume, a lansat Essence III, un convertor de semnal digital-analog pe USB cu arhitectură balansată și cel mai nou design Direct Stream Digital (DSD) pentru cei care doresc cel mai pur sunet și o audiție fără inconveniente.

Frecvența de ceas de înaltă precizie și conexiunea USB asincronă elimină bruiajele. Circuitele pentru digital, analog și alimentare sunt imprimate în zone separate pe placă, Essence III redând un sunet de cristal, fără interferențe. Controlul volumului prin telecomandă se realizează prin atenuatorii în trepte, reglarea sunetului având cea mai

mare precizie chiar și atunci când utilizatorul se află în celălalt colț al camerei.

“Essence III este mai mult decât un vârf de gamă, este și o dovadă a seriozității și a felului în care ne dedicăm pentru obținerea unui sunet de înaltă fidelitate”, a declarat Ives Chiu, manager de produs în cadrul departamentului ASUS Multimedia.

Redarea DSD, sincronizarea precisă și componentele de top  oferă o fidelitate de neegalat

Essence III oferă suport nativ atât pentru codarea DSD64 cât și DSD128.

Oscilatoarele cu aur pur, compensate cu temperatura (TCCO/TCXO), împreună cu interfața USB asincronă oferă o sincronizare precisă. Astfel, Essence III are un semnal audio cu o dinamică fantastică cu bruiaj foarte redus, fidelitate sunetului redat fiind incredibilă. Essence III are DAC-uri AD1955 dedicate pentru fiecare canal stereo și circuite separate pentru semnalul analog, cel digital și alimentare.

Acest design cuprinzător coroborat cu alegerea componentelor high-end îi conferă modelului Essence III un echilibru perfect și implicit un sunet de înaltă claritate. Componentele AD 827SQ ceramice și amplificatoarele operaționale MUSES 02, fabricate în Japonia, fac posibilă redarea unui sunet bogat pentru toate genurile de muzică, de la clasică la rock.

Essence III este alimentat de un transformator toroidal de înaltă calitate, ce furnizează un curent stabil și curat, menținând bruiajul la minimum. Inginerii ASUS au montat pe transformator o bandă de oțel cu siliciu pentru a preveni pierderile prin histerezis (remanență magnetică) obținând o alimentare stabilă. Sursa de curent a modelului

Essence III oferă linii diferite de alimentare pentru canalul drept și cel stâng, minimizând diafonia. Aceasta încorporează un regulator de joasă tensiune (LDO) pentru stabilitate și capacitori germani WIMA FKP 2 pentru reducerea pulsațiilor.

Amplificatorul încorporat este capabil să lucreze cu căști de 600 ohmi printr-o singură conexiune de 6.3mm sau printr-un set balansat ce utilizează doi conectori mini-XLR pentru cea mai bună claritate a semnalului cu minime interferențe. Sistemul este perfect pentru cei care își doresc cel mai fin control audio.

Intrările pot fi digitale prin USB, Toslink, AES/EBU, prin cabluri coaxiale sau stereo auxiliar, în timp ce ieșirile pot fi stereo RCA (fonologic) sau balansate prin XLR. Pentru un control extrem de precis, Essence III include un set de atenuatori în trepte ce funcționează pentru căști și ieșirea de linie. Construcția bazată pe retransmisie elimină distorsiunile asociate cu tradiționalele comenzi de volum, în timp ce ieșirea de linie poate fi controlată prin telecomandă, o funcție rară pe convertoarele de semnal digital-analog cu atenuatori de volum în trepte.

Telecomanda este inclusă în pachet, servind atât la reglarea volumului, cât și la selecția valorilor de intrare/ieșire, permițând controlul fin.

Panoul frontal include selectoare pentru alimentare și intrare (pentru  controlul rapid și selectarea dispozitivelor), precum și indicatoare LED minimaliste ce furnizează informații clare. Carcasa elegantă poate fi ușor stivuită cu alte echipamente Hi-Fi, în timp ce suprafața este tratată cu un strat special ce simplifică ștergerea amprentelor, astfel încât Essence III să arate perfect.

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. Compania proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, tablete, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile. Având peste 12500 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3800 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 14 miliarde de dolari în 2012.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.