Furnizorul de sisteme de testare a performanțelor a rețelelor și serviciilor bazate pe protocolul IP, Ixia a anunțat lansarea unei colecții de sfaturi și...
ixiaFurnizorul de sisteme de testare a performanțelor a rețelelor și serviciilor bazate pe protocolul IP, Ixia a anunțat lansarea unei colecții de sfaturi și concluzii pe care industria mobilă o poate utiliza pentru a se pregăti pentru următoarea tehnologie wireless importantă pe piața internațională – Voice over LTE (VoLTE).

Având la bază numeroase studii și colaborarea cu unii dintre cei mai importanți operatori de telefonie mobilă și furnizori de echipamente de telecomunicații din lume, Ixia a publicat, în premieră, „Validating VoLTE: A definitive guide to successful deployments”, o carte ce examinează atent cele mai mari provocări de implementare și detaliază pas cu pas cum clienții pot livra mai ușor  servicii VoLTE de calitate superioară.

VoLTE le dă operatorilor de telefonie mobilă posibilitatea să le ofere utilizatorilor o nouă experiență de conversație prin servicii îmbunătățite de voce, video și servicii intuitive de mesagerie. Cu toate acestea, VoLTE va fi una dintre cele mai complexe tehnologii pe care operatorii au fost nevoiți să o implementeze până în acest moment.

Cartea Ixia, disponibilă gratuit, este gândită pentru a le oferi jucătorilor din industria mobilă instrumentele necesare să depășească aceste provocări și să accelereze implementarea VoLTE, asigurând astfel crearea unor servicii VoLTE profitabile și de calitate.

Datorită informațiilor precise asupra potențialelor capcane de care operatorii și furnizorii de echipamente se pot lovi în momentul în care încearcă să implementeze această tehnologie, cartea „Validating VoLTE” oferă sfaturi clare pentru depășirea dificultăților,  precum:

Colaborare între furnizori: O rețea VoLTE include multe componente mobile și, de cele mai multe, rețelele sunt susținute de mai mulți furnizori de echipamente, iar operatorii trebuie să fie siguri că toate componentele din rețeaua live vor lucra excelent împreună.

Calitatea serviciilor (QoS – quality of service): VoLTE nu se referă doar la servicii de voce, ci la o combinație complexă de servicii de voce, video și mesagerie. Calitatea serviciilor oferite este definită de posibilitatea de a livra servicii de voce pentru apeluri interurbane la o calitate comparabilă sau superioară celei oferite de rețeaua 3G clasică. Dacă operatorii reușesc să își asigure structura tehnologică corectă, ei vor putea să ofere servicii diferențiate, să creioneze structuri noi de prețuri și să colaboreze sau să intre în competiție cu alți jucători OTT (over-the-top) fără să sacrifice calitatea serviciilor.

Congestionarea rețelelor: În medii urbane dens populate, rețelele wireless pot fi afectate de constrângerile de capacitate. Dacă aplicațiile premium de voce și video nu funcționează corect, reputația operatorilor are de suferit.

Cunoștințele și experiența Ixia includ și soluția de testare a tehnologiei VoLTE, care le oferă clienților posibilitatea să evalueze în mod flexibil și complet performanța, permițându-le operatorilor să implementeze și să opereze cu încredere servicii VoLTE la clasă mondială. Acestea și multe alte provocări și soluții importante sunt discutate pe larg în cartea „Validating VoLTE”.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.