Secretul s-a risipit în sfârşit! După o linişte mormântală (că tot suntem în plin Halloween) asupra datei de lansare a următoarei versiuni a sistemului...
kitkat_androidSecretul s-a risipit în sfârşit! După o linişte mormântală (că tot suntem în plin Halloween) asupra datei de lansare a următoarei versiuni a sistemului de operare Android şi a unui nou smartphone din seria Nexus, Google a anunţat în această seară uneltele cu care se va lupta în anul viitor cu principalul competitor, Apple.

În acest sens, Android 4.4 KitKat aduce îmbunătăţiri serioase pentru telefoanele cu puţin RAM – interfaţa va fi scalabilă pentru device-uri cu doar 512 MB, nou mod fullscreen pentru aplicaţii, noi functionalităţi NFC, suport de tipărire la imprimantă, acces integrat pentru aplicaţii la documente în cloud.

Totodată, KitKat pune mai mult accent pe core-business-ul Google, şi anume motorul de căutare. Căutarea vocală se realizează hands-free prin activarea unui cuvânt cheie şi să nu vă miraţi dacă veţi primi întrebări suplimentare de la vocea din gadgetul vostru în cazul în care sunt necesare clarificări.

Pentru utilizatorii Android, cea mai recentă versiune a sistemului de operare va fi disponibilă în săptămânile imediat următoare.

Cer care doresc un upgrade acum îl pot opţine odată cu achiziţia celui mai nou smartphone dezvoltat sub umbrela gigantului din IT, Nexus 5. nexus5_31

Într-un final, după luni întregi de aşteptare şi multe leak-uri pe internet (să nu uităm “gafa” venită chiar din partea Google care a afişat o imagine a telefonului însoţită de preţ pe Google Play), mult aşteptatul gadget Nexus 5 vine în doup variante de culoare – alb şi negru – şi va costa 349 de dolari pentru versiunea de 16 GB cu LTE şi 399 de dolari în versiunea de 32 GB.

Deşi linia Nexus nu este o noutate pentru companie, device-ul lansat în această seară are cîteva trăsături exclusiviste: este primul device cu mod HDR+ (cea mai nouă abordare a companiei la HDR, care defineşte conceptul de fotografiere cu interval dinamic ridicat şi presupune producerea unei imagini cu interval extins de tonuri care merge mai departe decât ceea ce se poate obţine cu o singură expunere). Concomitent, este primul gadget cu un nou launcher – aduce Google Search în orice pagină de pe homescreen şi permite declanşarea unei căutări oricând doar zicând Ok, Google.

Specificaţii:

  • Display: 4.95” 1920×1080 HD Display (445 ppi)
  • CPU: 2.26 Ghz Qualcomm Snapdragon 800
  • Cameră frontală: 1.3MP
  • Cameră principală: 8.0MP cu Optical Image Stabilization (software pentru cameră cu giroscop)
  • Memorie: 16 GB sau 32 GB
  • RAM: 2GB
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Baterie: 2300mAh

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.