Românii nu mai au nevoie de carduri pentru a putea face cumpărături cu PayPal; în schimb, ei își pot alimenta contul PayPal direct din...
PayPal Logo hi resRomânii nu mai au nevoie de carduri pentru a putea face cumpărături cu PayPal; în schimb, ei își pot alimenta contul PayPal direct din contul pe care îl au la bancă, prin intermediul unui serviciu recent lansat de PayPal și TrustPay pe piața din România, anunţă oficialii celei mai mari companii de procesare a plăților online la nivel global, deținută de gigantul online eBay.

Pentru moment, opt dintre cele mai importante bănci din România le oferă clienților lor posibilitatea de a utiliza PayPal Top-Up.

Serviciul PayPal Top-Up le permite românilor să transfere cu ușurință bani din contul bancar în cel de PayPal și să facă plăți online. Serviciul este dedicat utilizatorilor PayPal care preferă să își folosească contul bancar pentru a plăti online și care nu vor să depindă de carduri. Mai mult, posibilitatea de a alimenta contul PayPal direct din cel bancar le permite consumatorilor să facă achiziții mai rapide și mai sigure.

Trebuie sa tineti minte ca:

 1. Suma minima care poate fi transferata este de 3 euro, iar cea maxima este de 2000 de euro

 2. Utilizatorii PayPal din Romania isi pot alimenta online contul numai in euro

 3. Adresa de e-mail principala a contului de PayPal trebuie sa fie confirmata de catre PayPal astfel incat banii sa poata fi transferati in cont; atunci cand alimentati contul prin serviciul de top up pentru prima oara, trebuie sa confirmati adresa de e-mail atasata contului de PayPal

 4. Suma care ajunge in contul PayPal prin intermediul serviciului de top-up online nu trebuie sa depaseasca limitele stabilite de PayPal; orice utilizator isi poate verifica profilul pentru a vedea care este limita contului sau

 5. Contul PayPal poate fi alimentat numai din contul bancar personal pe care utilizatorul il detine. Din motive de securitate, este posibila folosirea serviciului de alimentare online a contului de PayPal doar pentru contul PayPal personal si numai din contul bancar propriu. Daca numele si prenumele detinatorului contului bancar nu sunt aceleasi cu numele si prenumele detinatorului contului de PayPal, PayPal va returna banii celui care i-a trimis.

Pentru a utiliza serviciul top-ul, utilizatorii PayPal nu trebuie decât să își acceseze contul și să transfere suma pe care o doresc (minim 3 euro, maxim 2.000 de euro) din contul bancar în contul bancar al TrustPay. Banii vor fi transferați apoi în contul PayPal al celui care a realizat tranzacția în maxim 4 ore în ziua lucrătoare în care s-a realizat tranzacția, în cazul băncilor partenere, și în maxim 1-2 zile lucrătoare atunci când este vorba de alte bănci din România. PayPal Top-Up screenshot

Partenerii de pe piaţa locală sunt CEC Bank, Banca Comercială Româna, Banca Transilvania România, UniCredit Țiriac Bank, Raiffeisen Bank, VolksBank, Bank Leumi și Alpha Bank.

Alimentarea conturilor PayPal direct din contul bancar le oferă utilizatorilor români ai PayPal opțiunea de a face plăți online sigure pe 193 de piețe, utilizând fie cardul, fie contul bancar.

Serviciul PayPal Top-Up este gratuit, în condițiile în care PayPal și TrustPay nu percep taxe pentru utilizarea sa. Serviciul a fost dezvoltat și este operat de PayPal împreună cu TrustPay a.s. – instituție care furnizează soluții de plăți online și care este licențiată de Banca Naționala a Slovaciei.

Avantajele serviciului top-up

 1.  Fără riscuri – alimentarea contului PayPal se realizează înaintea achizițiilor
 2.  Permite controlul cheltuielilor – achizițiile sunt realizate mai puțin impulsiv, comparativ cu cele făcute cu cardul
 3.  Cumpărături în întreaga lume – acces la mii de magazine de pe întreg mapamondul
 4.  Economic – utilizatorului nu i se percep taxe pentru serviciul top-up sau pentru plăți
 5.  Sigur – nu sunt necesare informații financiare în momentul realizării de achiziții online

În cel de-al treilea trimestru al anului curent, PayPal a înregistrat o creștere cu cinci milioane a numărului de conturi active, ajungând la un total de 137 de milioane de conturi. În același timp, veniturile companiei au crescut cu 20%, la 1,62 miliarde de dolari, în timp ce volumul total al plăților este de 44 miliarde de dolari, în creștere cu 25%. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului, PayPal a procesat 729 milioane de tranzacții.

Cu peste 137 milioane de conturi active pe 193 de piețe și operațiuni în 26 de valute, PayPal promovează comerțul internațional și procesează în medie 8 milioane de plăți pe zi.

Trust Pay este o instituție de plăți licențiată de Banca Naționala a Slovaciei și oferă soluții de plăți pentru comercianți și pentru clienții acestora. Trust Pay, partener Visa și Mastercard, este o instituție specializată în procesarea de plăți cu cardul și în transferuri bancare locale realizate în timp real.

 • Iulia

  08/08/2016 #1 Author

  Buna seara!
  Am o colaborare cu un domn stabilit in strainatate si as dori sa folosesc metoda paypal pentru a nu mai exista intarzieri legate de plata…
  Intrebarea este daca este vreo posibiliate prin care el sa puna banii pe card atunci cand eu ma apuc sa i fac ceea ce am vorbit, si la final, cand ii trimit produsul finit, banii sa se transmita automat la mine in cont?
  Multumesc!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.