Pentru cei care văd în fiecare preparat degustat punctul de plecare într-o călătorie culinară completă, DIVAN anunţă deschiderea unui nou restaurant pe Calea Floreasca nr....
divan3Pentru cei care văd în fiecare preparat degustat punctul de plecare într-o călătorie culinară completă, DIVAN anunţă deschiderea unui nou restaurant pe Calea Floreasca nr. 111-113 şi relansarea restaurantului  de pe Strada Franceză nr. 46-48 sub o înfăţişare cu totul nouă.

Printr-o atmosferă ce pare desprinsă din palatele poveştilor turceşti, restaurantele DIVAN îi invită pe oaspeţi să se lase purtaţi de aromele mirodeniilor într-o călătorie culinară în care vor descoperi cele mai savuroase amestecuri. Preparatele delicioase, reţetele autentice şi aromele ingredientelor aduse direct din Turcia transformă cele două restaurante în locuri de poveste.

Credem că un restaurant poate deschide în imaginaţia oaspeţilor o călătorie în lumea pe care o reprezintă. De aceea, ne-am dorit ca fiecare vizită la Divan să îi facă pe clienţi să se bucure de o experienţă autentică ce îi transpune în poveşti cu sultani, mirodenii şi arome. De la preparatele autentice, la covoarele tradiţionale de pe pereţi şi  motivele otomane de pe podea, restaurantele Divan nu sunt doar locuri în care poţi mânca, ci puncte de plecare pentru o călătorie culinară în Turcia, au declarat Adina şi Andrei Iuşut, proprietarii restaurantelor DIVAN.

Bucătarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor şi ale cărui preparate, realizate fără compromisuri de la reţetele originale, păstrează aroma autentică a mâncării tradiţionale greu de găsit, chiar şi în Turcia. Preparatele gătite pe care Salih le aduce pe mesele clienţilor, udate cu ulei de măsline şi desăvârşite de mirodenii speciale, îi transpun pe cei care le încearcă în lumea turceascăplină de culoare, arome şi amestecuri care de care mai savuroase.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspeţii se pot bucura la DIVAN stau reţetele tradiţonale şi ingredientele aduse direct din Turcia. Aroma sucului de rodii, a mentei, năutului, kaymak-ului şi a celorlalte ingrediente ce compun mâncarea din meniul DIVAN nu ar fi putut fi niciodată replicată, astfel că pentru acestea au fost aleşi cei mai buni producători din Urfa, Gaziantep, Mersin şi Kahramanmaras.

Scenariul poveştii în care preparatele DIVAN îi invită pe vizitatori este întregit de amenajarea restaurantelor, realizată de arhitectul Cristian Corvin, ce combină elementele tradiţional otomane cu cele interpetate într-o manieră modernă.  Abundenţa covoarelor autentice turceşti de pe pereţii noului restaurant, alături de luminile atârnate de tavan, transpun vizitatorii într-o atmosferă caldă şi intimă şi dau totodată un suflu de agitaţie, tipic aglomeraţiei dintr-un bazar.

Restaurantele DIVAN din Strada Franceză nr. 46-48 şi calea Floreasca nr. 111-113 îşi aşteaptă oaspeţii în fiecare zi între orele10:00-02:00,punând la dispoziţia acestora 210, respectiv 260 de locuri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.