Exploratorii polari Ben Saunders și Tarka L’Herpiniere au început sâmbătă, 26 octombrie, Expediția Scott, o amplă călătorie în Antarctica, în care își propun să...
Ben Saunders (4)Exploratorii polari Ben Saunders și Tarka L’Herpiniere au început sâmbătă, 26 octombrie, Expediția Scott, o amplă călătorie în Antarctica, în care își propun să depășească recordul de a parcurge distanța de la marginea continentului la Polul Sud și înapoi.

Călătoria de 1800 de mile (2896,8 kilometri) va fi cea mai lungă expediție polară neasistată din istorie. Ben Saunders și-a propus să refacă drumul pe care Căpitanul Robert Scott al Marinei Regale Britanice a eșuat să îl termine în perioada 1910-1912, în cadrul expediției istorice Terra Nova.

Pe parcursul expediţiei, Ben va împărtăși cu milioane de oameni din lume expedița sa datorită unui Ultrabook bazat pe cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel Core, care-i va permite să facă fotografii și să le promoveze online (http://www.intel.co.uk/content/www/uk/en/yourworld/ben-saunders.html). Ben va fi însoțit de un Ultrabook Sony VAIO Pro și de un dispozitiv 2 în 1 Panasonic Toughbook AX2 în Antarctica, ceea ce este o premieră pentru computingul personal și pentru domeniul expedițiilor.

“Ben și Tarka s-au echipat cu cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel Core, fapt ce le va permite să împărtășească detalii fără precedent despre călătorie. Intel a testat tehnologia timp de 6 luni pentru a se asigura că Ultrabook™-ul va rezista la temperaturile joase, permițându-le exploratorilor să continue expediția”, a declarat Simon Lambden, Senior User Experience Engineer în cadrul Intel.

Cei doi vor posta pe blog, la www.scottexpedition.com/blog.

Falcon Scott (nepotul Căpitanului Robert Falcon Scott) și Robert Swan OBE (primul care a mers până la Polul Nord și Polul Sud) sunt sponsorii expediției. Oricine poate deveni sponsor al expediției, mai multe detalii fiind disponibile aici: http://scottexpedition.com/partners/sponsor-a-mile.

Căpitanul Robert Falcon Scott și-a pierdut viața alături de colegii săi, Dr. Edward Wilson și Locotenent Henry (“Birdie”) Bowers, pe 29 martie 1912, în Antarctica, în încercarea de a ajunge la Polul Sud.

Ben Saunders este un pionier al explorărilor polare, fiind unul dintre cei trei exploratori din istorie care au schiat singuri către Polul Nord (călătorie numită de Reinhold Messner “de zece ori mai periculoasă decât pe Everest”). La vârsta de 26 de ani, Ben a fost cel mai tânăr explorator care a făcut această călătorie. A obținut această victorie în 2004 și recordul pentru cea mai lungă călătorie polară făcută de un britanic. Nimeni nu a mai încercat acest lucru de atunci.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.