Potrivit celui mai recent raport realizat de Common Sense Media şi citat de Mashable, aproape doi din cinci copii au folosit un smartphone sau...
smartphone babyPotrivit celui mai recent raport realizat de Common Sense Media şi citat de Mashable, aproape doi din cinci copii au folosit un smartphone sau o tabletă mai înainte de a învăţa să vorbească.

Studiul companiei americane de cercetare de piaţă arată faptul că 38% dintre copiii sub doi ani au folosit un device mobil pentru a se juca, a urmări videoclipuri sau pentru alte activităţi media.

Comparativ cu rezultatele înregistrate în urmă cu doi ani, creşterea este semnificativă: în 2011 procentul era de doar 10%.

Totodată, până la vârsta de 8 ani, 72% dintre aceştia au folosit un smartphone, o tabletă sau un gadget similar.

“Acesta este cu adevărat un semnal că a apărut generaţia digitală”, a declarat pentru Mashable Jim Steyer CEO-ul Common Sense Media.

Studiul a arătat faptul că utilizarea device-urilor mobile în rândul copiilor creşte mai rapid comparativ cu alte medii. Astfel, TV-ul a rămas la un nivel constant, circa 66% dintre copiii sub 2 ani fiind pasionaţi de programele TV. Folosirea calculatoarelor a înregistrat, de asemenea o creştere, de la 4% la 10% în ultimii doi ani.

În acelaşi timp, pe lângă faptul că sunt mai interesaţi de gadgeturi mobile, copiii le şi folosesc pentru perioade mai mari de timp. Astfel, timpul petrecut în compania gadgeturilor s-a triplat: în 2013, copiii de la 0 la 8 ani au petrecut în medie 15 minute pe zi folosind device-uri mobile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.