Veniturile Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, au urcat cu 15% în primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, comparativ cu perioada...
microsoftVeniturile Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, au urcat cu 15% în primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, comparativ cu perioada similară din 2012, la 18,53 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor date publicităţii de către oficialii companiei.

Cifra este cu câteva sute de milioane de dolari mai mare decât cea estimată iniţial de către analiştii de profil, care prevedeau pentru primul trimestru al anului fiscal 2014 venituri de circa 17,8 miliarde de dolari.

Motorul creşterii a fost reprezentat de cererea mai mare  pentru software-ul Office şi pentru servere şi baze de date.

Potrivit datelor Microsoft, profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.

Compania a lansat anul trecut gama de tablete Surface, vânzările acestei divizii aducând în conturile companiei circa 400 de milioane de dolari.

La începutul lunii septembrie a acestui an, gigantul Microsoft a achiziţionat divizia de telefoane mobile a finlandezilor de la Nokia, mişcarea urmând să-i aducă consolidarea pe segmentul producţiei de smartphone-uri, alături de Apple şi Samsung.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.